אספרגוס, אפונה, שעועית וסלט שומר
אספרגוס, אפונה, שעועית וסלט שומר נטול גלוטן,, ראשוני וצמחוני מנה צדדית. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 203 קלוריות, 9 גר' של חלבון, ו 10 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %23 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם שומר נורה, מלח ים, מלח ים גס, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 30 דקות. מתכונים דומים: ריזוטו ירוק אביב עם אפונה, אספרגוס ושומר, שעועית שחורה, אפונה לבנה ואספרגוס, ו סלט האביב של אספרגוס, רמפות, אפונה הצמד, אפונה, עם ביצה עלומה ויניגרט לימון.
הוראות
עבור רוטב שמנת לימון צ ' ייב: בצנצנת, לשלב את מיץ לימון ומלח. מכסים עם המכסה וללחוץ כדי לפזר את המלח.
מוסיף את השמנת, עירית, וגרידת לימון. לנער כדי להתמזג. טעם לתיבול. את ההלבשה ניתן להשתמש מיד. (לאחסן את ההלבשה במקרר עד 1 שבוע. לנער כדי להתמזג שוב לפני השימוש.) אבל זה יהיה קרדל? בהתחשב בנסיבות הנכונות, כגון תוספת של חומצות או חום, כל מוצר חלב או שמנת יהיה להתקפל (כלומר חלבון curd מתקרש ויוצר גושים). ככל שתכולת השומן של החלב או הקרם גדולה יותר, כך היא תתנגד יותר לקרדלינג. אני משתמש בקרם קל עם תכולת שומן 12%, כמו מה שנקרא גם חצי, ומעולם לא הייתה לי בעיה עם קימור בעת הוספת מיץ לימון לקרם.
לסלט: להכין 4 קערות גדולות של מי קרח.
לקצץ את האספרגוס, להשליך את הקצוות וודי. לקצץ את הטיפים במכרז באלכסון לכ 4 אינץ'.
חותכים את הגבעולים הנותרים באלכסון לחתיכות 3 אינץ'.
ממלאים את סיר הפסטה עם 3 ליטרים של מים ומביאים אותו לרתיחה מתגלגלת על חום גבוה.
מוסיפים את המלח הגס ואת חתיכות גבעול אספרגוס. בלנש, חשוף, למשך דקה אחת. לאחר מכן להוסיף את הטיפים (אשר יבשלו מהר יותר) ומבשלים עד פריך במכרז, על 3 דקות. (זמן הבישול ישתנה בהתאם לגודל והרוך של האספרגוס.) מיד להסיר את המסננת מן המים, לתת ניקוז המים מן האספרגוס ואת הזמנת מי הבישול. לצלול את האספרגוס לתוך קערה של מי קרח כך שהם להתקרר מהר ככל האפשר ולשמור על הצלילות שלהם וצבע ירוק בהיר. (האספרגוס יהיה מגניב ב 1 עד 2 דקות. אם אתה משאיר אותם יותר, הם יהפכו רטובים ולאבד פריכות וטעם.)
מסננים את האספרגוס ועוטפים אותם במגבת מטבח עבה להתייבש. (לא לבשל אותם מראש או שהם יאבדו את הפריכות שלהם.)
מביאים את המים לרתיחה, מוסיפים את השעועית הירוקה, ואת blanch, חשוף, עד מאוד רך, על 4 דקות. (זמן הבישול ישתנה בהתאם לגודל השעועית.) מיד לנקז את השעועית (שוב שומר את מי הבישול) ולצלול אותם לתוך הקערה השנייה של מי קרח כך שהם להתקרר מהר ככל האפשר ולשמור על פריכותם וצבע ירוק בהיר. (השעועית תתקרר תוך 1 עד 2 דקות. לאחר מכן, הם יתרככו ויתחילו לאבד פריכות וטעם.)
מעבירים את השעועית למסננת, לנקז, לעטוף במגבת עבה להתייבש. (את השעועית ניתן לבשל עד 2 שעות מראש. שמור אותם עטופים במגבת ולהחזיק בטמפרטורת החדר.)
להביא 1 ליטר מים לרתיחה בחלק התחתון של ספינת קיטור.
מניחים את האפונה על המדף מהביל.
מניחים את המדף מעל מים רותחים, כיסוי, ואדים רק עד האפונה מבושלים אל דנטה, 1 עד 2 דקות. מיד לנקז את האפונה ולצלול אותם לתוך קערה נוספת של מי קרח כך שהם להתקרר מהר ככל האפשר ולשמור על פריכותם וצבע ירוק בהיר. (האפונה תתקרר תוך 1 עד 2 דקות. אם תשאיר אותם עוד, הם יהפכו רטובים ולהתחיל לאבד פריכות וטעם.)
עם מנדולינה או סכין השף, לחתוך את השומר לפרוסות דקות מאוד, להפיל אותם לתוך הקערה האחרונה של מי קרח פריך אותם במשך כ 10 דקות.
בזמן ההגשה, לנקז את השומר, לשלב את כל הירקות בקערה גדולה ולזרוק עם רק מספיק רוטב כדי מעיל אותם בקלילות ובאופן שווה. טעם לתיבול. סדר על 4 צלחות ארוחת ערב גדולות. מתבלים בפלפל ומגישים.