ארטישוק בגריל עם שמן זית, לימון ונענע
זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור יום העצמאות. גשו לסופר וקנו ארטישוק, לימונים, שמן זית, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון spoonacular די טוב של 75%. מתכונים דומים: ארטישוק בגריל עם שמן זית, לימון ונענע, ארטישוקים מטוגנים בשמן זית ולימון, ו ארטישוקים מטוגנים בשמן זית ולימון.
הוראות
לסחוט מיץ מלימונים חצוי לתוך קערה גדולה מלאה במים קרים.
לחתוך גזע 1 ארטישוק, עוזב על 1 אינץ'. הצמד את שורות 2 החיצוניות של עלים.
חותכים את 1/3 העליון של ארטישוק. רבע ארטישוק לאורך. באמצעות סכין קטנה, לחתוך לחנוק ועלים קטנים עוקצניים.
מניחים ארטישוק במי לימון. חזור עם שאר הארטישוקים.
מביאים סיר גדול של מים מומלחים לרתיחה.
מסננים ארטישוק, מוסיפים לסיר, ומרתיחים עד פריך במכרז, כ 15 דקות.
להעביר ארטישוקים למתלה וקריר. (ניתן להכין 1 יום קדימה. מכסים ומקררים.)
הכן ברביקיו (חום בינוני-גבוה).
להקציף שמן, מיץ לימון 1/3 כוס, ונענע בקערה קטנה. רוטב העונה לפי הטעם עם מלח ופלפל.
מברשת ארטישוקים עם רוטב. גריל עד רך חרוך קלות כתמים, מפנה מדי פעם, על 8 דקות.
טפטוף עם חלק מהרוטב שנותר.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.