באניה קאודה (מטבל שום חם-אנשובי פיימונטז)
זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור אוהדי סופרבול אמריקאי. גשו לסופר וקנו שום, פלפל, מלח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 18 דקות. נסו פלפלים עם שום - רוטב אנשובי / Peperoni con Bagna Cauda, באניה קאודה, ו באניה קאודה (מתכונים דומים).
הוראות
מביאים סיר בינוני של מים לרתיחה ושופכים בעדינות את שיני השום. מרתיחים בעדינות במשך 10 דקות ולאחר מכן להסיר ולנקז את שיני שום. מחית את השום במרגמה ועלי או בכל דרך אחרת שתבחר.
מחממים את שמן הזית בסיר קטן וכבד על אש בינונית-נמוכה.
מוסיפים את האנשובי ואת השום, מביאים לרתיחה ומורידים את החום כך שהנוזל בקושי מבעבע. מבשלים בעדינות רבה במשך חצי שעה, ערבוב מדי פעם, כך השום לא מקל על החלק התחתון של הסיר.
Blanch ולחתוך את הירקות בעוד לטבול הוא רותח ולסדר אותם על מגש גדול.
כאשר bagna cauda מוכן, להוסיף הרבה פלפל שחור ועוד קצת מלח במידת הצורך.