בייקון מעושן בתנור
המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. אם יש לך מלח ריפוי, סוכר מגורען, יהלום קריסטל מלח כשר, ועוד כמה מרכיבים על היד, אתה יכול לעשות את זה. כדי להשתמש ב המלח הכשר אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פירורים דלי שומן עוגה (כשר חלבי) כקינוח. האוכל הביא לך אותו. מתכונים דומים: פסטרמה מעושנת בתנור, מטבל סלמון מעושן אפוי בתנור, ו צ'אק-עין מעושן בתנור עם קרם חזרת.
הוראות
מערבבים את המלח הכשר, הסוכר, וריפוי מלח בקערה קטנה.לקצץ את כל קצוות לא אחידים על בטן החזיר.
מניחים את עור הבטן בצד למטה על משטח עבודה.
מפזרים אותו באופן שווה עם חצי מתערובת הריפוי ולשפשף את התערובת לתוך הבשר עד שהוא נספג. הפוך את הבטן מעל ומפזרים אותו באופן שווה עם תערובת ריפוי הנותרים.
תן לו לשבת עד תערובת ריפוי נספג לחות יש חרוזים על גבי, על 5 דקות.
מניחים את הבטן בשקית פלסטיק גדולה במיוחד (2-כדי 2-1/2 - גלון) resealable. (לחלופין, אתה יכול למקם אותו במחבת קלייה ולכסות אותו בחוזקה עם רדיד אלומיניום.) מקררים במשך 7 ימים, מרפרף את הבטן בכל יום אחר.כאשר הבטן מוכנה, להתאים מתלה חוט על תבנית אפייה.
הסר את הבטן מהתיק, לשטוף אותו מתחת למים קרים, וללטף אותו יבש מאוד עם מגבות נייר.
תן בטן חזיר לשבת בטמפרטורת החדר במשך 1 שעה. בינתיים, להסיר את כל המדפים מהתנור למעט אחד מסודר בעמדה הנמוכה ביותר.
מחממים את התנור ל 93°. קו החלק הפנימי של מחבת צלייה לרוחב עם רדיד, חופפים אותו במרכז המחבת על ידי 1 אינץ'. ודא כי החלק התחתון והצדדים של המחבת מכוסים לחלוטין וכי רדיד עודף משתרע על הצדדים הארוכים מעט למעלה ומעל הצדדים הקצרים של המחבת. מפזרים את שבבי העץ בשכבה זוגית על נייר הכסף בתחתית המחבת. תתאים מדף צלייה על הצ ' יפס. (מדף הצלייה צריך לשבת לפחות 1 1/2 אינץ ' מעל החלק התחתון של המחבת. אתה יכול לנסות להפוך אותו במידת הצורך. אם מתלה הקלייה שלך עדיין יושב נמוך מדי, השתמש תיל מהביל או מתלה קירור שיושב לפחות 1 1/2 אינץ ' מעל החלק התחתון של המחבת.)
מניחים את הבטן על העור בצד המתלה למעלה. להביא את הקצוות הארוכים של נייר הכסף עד להיפגש באמצע. מקפלים את רדיד למטה פעמיים crimp אותו לסגור בחוזקה, לוודא שזה לא נוגע בבטן, כך העשן יכול להסתובב סביבו. להעלות את רדיד על הצדדים כדי לפגוש את התפר העליון ואת crimp, וודא כי כל המדף והבטן מוקפים לחלוטין בנייר כסף.
מניחים את מחבת הקלייה על פני שני מבערים מעל חום בינוני-גבוה עד זרם יציב של עשן נשפך מתוך התפר העליון של צרור נייר, על 5 דקות. (שלב זה אינו מייצר טון של עשן, אבל עדיין ייתכן שתרצה לפתוח חלון או להדליק את המאוורר מעל הטווח שלך.)
מניחים את המחבת בתנור ועשן עד בטן החזיר מגיע 66° על מדחום מיידי לקרוא, על 4 עד 6 שעות.
הסר את המחבת למתלה תיל. בזהירות לפתוח את התפר העליון של נייר ולתת את הבייקון מגניב לטמפרטורת החדר.
לחתוך ולזרוק את העור. לעטוף את הבייקון בחוזקה בניילון נצמד ולקרר אותו לילה לפני חיתוך ובישול. זה יכול להישמר בחוזקה עטוף עד 2 שבועות במקרר או עד 3 חודשים במקפיא, אבל לפני הקפאה, הקפד לעטוף את הבייקון בניילון נצמד ולאחר מכן לסכל כדי למנוע כוויות מקפיא.