גלידת מוקה-קשיו
גשו לסופר וקנו קרם קלוי, כבד, קפה טחון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור קיץ. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וצמחוני דיאט. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. נסו חמאה קשיו מוקה, עוגת שיש מוקה אגוזי לוז עם שמנת חמוצה מוקה גנאש, ו עוגיות תות וגלידת שמנת (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר גדול, לטאטא יחד חלמונים ביצה, סוכר, קקאו, וקפה עד בשילוב מלא. החל עם כף אחת או שתיים, לאט לטאטא בשמנת עד משולב באופן מלא, ולאחר מכן להוסיף חלב. הגדר מעל חום בינוני ומבשל, ערבוב לעתים קרובות, עד רפרפת עבה כפית ואצבע סחב על הגב משאיר קו נקי.
מוסיפים מלח לפי הטעם, ואז מסננים לתוך מיכל אטום וצינה לילה במקרר.
למחרת, נטישה גלידה על פי הוראות היצרן. ברגע האחרון של חביצה להוסיף קשיו.
להעביר גלידה מיכל אטום להקשיח במקפיא לפחות 4 שעות לפני ההגשה.