גלידת קינמון-ציפורן
גלידת קינמון-ציפורן עשויה להיות מתכון טוב כדי להרחיב את רפרטואר הקינוחים שלך. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני יש 646 קלוריות, 10 גרם חלבון ו 46 גרם של שומן למנה. מתאים ל-5 מנות. המתכון הזה מכסה %14 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו מקלות קינמון, חלמונים, קצפת, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. קיץ יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. עם כפית ציון של 37% המנה הזאת לא יוצאת מן הכלל. מתכונים דומים: גלידת קינמון-ציפורן, עוגות תפוחים וקראווי עם קינמון-ציפורן גלידה סיידר-רוטב קרמל, ו עוגת גלידת קינמון.
הוראות
מערבבים חלב, שמנת, 1/2 כוס סוכר, קינמון וציפורן בסיר בינוני כבד. מביאים לרתיחה מעל חום בינוני גבוה, ערבוב עד הסוכר מתמוסס.
הסר מהחום. כיסוי; תלול 1 שעה.
מקציפים חלמונים וסוכר 1/2 כוס בקערה עד מעורבב היטב. להביא תערובת חלב כדי להרתיח. בהדרגה לטאטא תערובת חלב חם לתוך תערובת חלמון; לחזור לאותו מחבת. מערבבים מעל חום בינוני-נמוך עד פודינג מתעבה ועלים נתיב על גב כף כאשר האצבע נמשכת על פני (לא להרתיח). מסננים לתוך קערה בינונית אחרת; צמרמורת חשופה עד קר, ערבוב מדי פעם, על 2 שעות.
עיבוד פודינג מקורר במכונת גלידה על פי הוראות היצרן.
להעביר גלידה למיכל; לכסות להקפיא. (ניתן להכין 3 ימים קדימה. שמור קפוא.)