גרנולה וניל
גשו לסופר וקנו שקדים, רסק תפוחים, סוכרלוז גרעיני, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. . וזה אדיר. מתכונים דומים: גרנולה וניל, גרנולה מייפל וניל, ו גרנולה וניל קוקוס.
הוראות
מחממים תנור ל 300 מעלות F (150 מעלות C). קל לרסס גיליון אפייה גדול עם תרסיס בישול שאינו מקל.
מערבבים שיבולת שועל, שקדים, ממתיק, מלח וקינמון בקערה גדולה.
מערבבים רסק תפוחים וסוכר יחד בסיר קטן; מביאים לרתיחה מעל חום בינוני ומיד להסיר מן החום. מערבבים וניל לתוך תערובת רסק תפוחים; לשפוך על תערובת שיבולת השועל ולזרוק למעיל.
מורחים את התערובת על צלחת אפייה מוכנה.
אופים עד חום זהוב, ערבוב מדי פעם, 20 עד 30 דקות.
מניחים גיליון אפייה על מדף קירור עד גרנולה מקורר לחלוטין.