הודו צלוי לחג ההודיה
חג ההודיה יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. אם יש לכם מלח כשר, עלי דפנה, סוכר חום ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 25 שעות ו-10 דקות. מתכונים דומים: הודו צלוי לחג ההודיה, הודו צלוי לחג ההודיה, ו ספירה לאחור # 6 הודו צלוי הודיה, בדרך שלי.
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
מערבבים את המים, מיץ תפוחים, מלח, סוכר, שום, עלי דפנה, פלפל, רוזמרין מיובש, קליפת תפוז בסיר גדול ומביאים לרתיחה. כבה את החום מיד, לכסות, ולאפשר תערובת לבוא לטמפרטורת החדר. תערובת מגניבה במקרר עד שתהיה מוכן.
כדי להמליח את טורקיה, להסיר את טורקיה מן העטיפה, להסיר שקיות פנים (להפריש; לקרר), ולשטוף את טורקיה ביסודיות מתחת למים קרים.
מניחים את טורקיה לתוך שקית ניילון או סיר גדול מאוד.
יוצקים את תערובת מלח מקורר מעל, הוספת מים קרים נוספים אם אתה צריך יותר כדי לכסות לחלוטין את טורקיה. לאטום את התיק או לכסות את הסיר ולאפשר טורקיה למלח במקרר במשך 16 עד 24 שעות לפני הצלייה.
לפני הצלייה, להסיר את טורקיה ממי מלח ולשטוף ביסודיות מתחת למים קרים. ואז להשרות בכיור מלא מים מתוקים במשך 15 עד 20 דקות. להתייבש. להשליך מלח. (תהליך השריית זה יקטין את הסבירות של רוטב מלוח מדי).
מחממים התנור 275 מעלות F.
מסבך את הציפור ומניח אותו השד בצד על מדף במחבת צלייה גדולה. מכסים את טורקיה בחוזקה בנייר כסף כבד. ודא שהוא מכוסה לחלוטין (לכסות את הקצוות התחתונים של המחבת).
מניחים בתנור וצולים במשך כ 10 דקות לכל קילו (טורקיה 20 פאונד יהיה צלי במשך כ 3 1/2 שעות).
הסר את טורקיה מהתנור ולהגדיל את הטמפרטורה ל 375 מעלות F.
הסר את רדיד אלומיניום ולהניח בצד.
מערבבים את החמאה הריכה עם גרידת רוזמרין ותפוז ולשפשף בכל רחבי העור של טורקיה, מכסה כל סנטימטר של העור. הכנס מדחום בשר לתוך הירך, ליד מפרק הירך.
הנח את ההודו, חשוף, בחזרה לתנור. המשיכו לצלות את ההודו, עם חמאה כל 30 דקות, עד שהמדחום יקבע 170 מעלות f ועד שהמיצים כבר לא יהיו ורודים.
הסר מהתנור לכסות בנייר כסף עד שאתה מוכן לגלף ולשרת. מיצי מחבת מילואים להכנת רוטב.