זרעי שומשום קלויים וג'לאטו דבש
והוא יספק כ 2 מנות. אם $2.67 למנה נופל בתקציב שלך, זרעי שומשום קלוי וג'לאטו דבש יכול להיות נהדר ללא גלוטן וצמחוני מתכון לנסות. מנה אחת מכילה 981 קלוריות, 15 גרם חלבון ו 49 גרם שומן. לך לחנות ותביא סירופ תירס, קורנפלור, דבש, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 10 שעות ו-35 דקות. נסו Soban ברוטב זרעי שומשום קלוי, סובה עם רוטב שומשום קלוי, ו גלידת קוקוס קלוי (מתכונים דומים).
הוראות
הגדר מסננת בסדר רשת מעל קערה בינונית חסינת חום; להפריש.
מניחים 2 1/4 כוסות חלב, שמנת, דבש, סירופ תירס, שמן שומשום, ומלח בסיר בינוני על חום בינוני ומבשלים, מטאטא לעתים קרובות, עד שהתערובת מתחילה קיטור אבל לא מגיע לרתיחה, כ 15 דקות.בינתיים, לשלב את הנותרים 1/2 כוס חלב, קורנפלור, וחלב יבש בקערה קטנה לטאטא עד חלקה החומרים יבשים מומסים.כאשר התערובת בסיר מוכנה, להקציף בתערובת קורנפלור. להפחית את החום בינוני נמוך ולהביא לרתיחה, ערבוב כל הזמן עם כף או מרית גומי עד מעובה, על 8 דקות.
יוצקים את התערובת דרך המסננת לתוך הקערה ולהשליך את התוכן של המסננת. לחץ על גיליון פלסטיק לעטוף ישירות על פני השטח של התערובת כדי למנוע עור להיווצר. מקררים עד מקורר לחלוטין, לפחות 4 שעות.בינתיים, מניחים את זרעי שומשום במחבת קטנה על חום בינוני טוסט, רועד את המחבת מדי פעם, עד ריחני, על 2 עד 3 דקות.
הסר את המחבת מהחום והנח בצד.הקפא את בסיס הג ' לאטו במכונת גלידה על פי הוראות היצרן. בעוד הג ' לאטו הוא עדיין בקערה של יצרנית הגלידה, לקפל את זרעי שומשום שמורות עם מרית גומי.
מגישים מיד לג ' לאטו רך, או להעביר את התערובת למיכל אטום להקפיא עד מוצק. אפשר לג ' לאטו לשבת בטמפרטורת החדר במשך 15 דקות לפני ההגשה אם קפוא מוצק.