חומוס מזרח תיכוני אותנטי (צ'אמוס)
חומוס מזרח תיכוני אותנטי (Chummus) הוא חומוס ללא גלוטן וטבעוני ומספק כ 8 מנות. מנה אחת מכילה 372 קלוריות, 9 גר' של חלבון, ו 29 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. . זה עובד הכי טוב כמו מתאבן, והוא נעשה בערך 2 שעות ו 20 דקות. גשו לסופר וקנו שמן זית כתית מעולה, ממרח טחינה, שום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זה הוא מאוד סביר מתכון לאוהדים של מזון המזרח התיכון. עם כפית ציון של 95% המנה הזו יוצאת מן הכלל. מתכונים דומים: Monkfish המזרח תיכוני, סלט מזרח תיכוני, ו ארוחת צהריים מזרח תיכונית.
הוראות
לשטוף את שעועית garbanzo ולמקם בסיר. מלא עם מספיק מים כדי לכסות על ידי לפחות 1 אינץ'.
מוסיפים סודה לשתייה, אם משתמשים. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים מעל חום בינוני עד השעועית הם רכים מאוד, 1 1/2 עד 2 שעות.
מסננים את השעועית, שומר חלק מהמים לשימוש מאוחר יותר. שמור חופן קטן של כל השעועית לקישוט.
להעביר את השאר לבלנדר או אם יש לך בלנדר יד, קערה גדולה. מערבבים את השעועית עד חלקה, הוספת 1/2 כוס שמן זית בהדרגה.
הוסף חלק מהמים השמורים במידת הצורך כדי לעזור לו להתמזג.
מוסיפים את הטחינה ומתמזגים יחד עם מיץ הלימון. מערבבים את השום, כמון ומלח.
מורחים את החומוס למנה שטוחה ומקשטים עם השעועית השמורה ורסס שמן זית.