חצילים ומרח עגבניות בגריל (מירזה גאסמי) מ ' המטבח הפרסי החדש
אם יש לכם חצילים, שמן זית, מיץ לימוןוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. נסו חבילות עגבניות וחצילים בגריל, חציל בגריל, בובולי עגבניות ובזיליקום, ו סלט חצילים בגריל ברוטב עגבניות (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את התנור ל 177°. משמנים תבנית אפייה עם שמן זרעי גפן.
הנח את הפנים חצילים על תבנית האפייה, להבקיע את העור עם מזלג, ואופים במשך כ 1 שעה, עד רך מאוד. כאשר מגניב, לגרוף את הבשר וקוצצים גס.
להביא סיר קטן של מים לרתיחה ולהכין קערה של מי קרח.
חותכים x רדוד בבסיס של כל עגבניה ומרתיחים במשך 1 דקה, ואז לצלול במי הקרח. משוך את העור וקוביות קטנות.
מחממים את שמן הגפן במחבת גדולה ועמוקה מעל חום בינוני ומוסיפים את העגבניות, חצילים, שום, רסק עגבניות וכורכום. מבשלים 10 דקות, עד העגבניות מתרככות וטעמי השום והכורכום התרככו.
קח בערך 1/4 כוס של הירקות וקציף אותם עם הביצים בקערה.
מוסיפים את התערובת למחבת ומבשלים, מערבבים מדי פעם, במשך 5 דקות, עד שהביצים מבושלות במלואן. כבה את החימום והוסף את מיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל ועוברים לקערת הגשה.
מגישים חם עם שמן זית כתית מעולה.