קושיקשה
מוכן ב40 דק.
מנות4
ציון בריאות74
מגזין

טונאטו חזיר

טונאטו חזיר
טונאטו חזיר היא מנה עיקרית שמגישה 4. מנה אחת מכילה 1390 קלוריות, 198 גרם חלבון ו-54 גרם שומן. מתכון זה מכסה 59% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. לא הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, והייתי אומר שהוא פגע במקום. אם יש לכם מיץ מלימון, מלח ופלפל כשר, טונה ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן וללא חלב. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 40 דקות. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 84%, וזה מעולה. מתכונים דומים: טונאטו עוף, מטבל טונאטו וטונאטו טורקיה.

הוראות

1
מחממים 1 כף שמן זית במחבת גדולה על אש גבוהה. מתבלים את החזיר במלח ופלפל, ואז משחימים מכל הצדדים, כ-5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
ארוז בשמן זית, מרוקן, שומרים 2 כפות מהשמןארוז בשמן זית, מרוקן, שומרים 2 כפות מהשמן
2 שקדי חזיר קטנים (בערך 2 פאונד בסך הכל)2 שקדי חזיר קטנים (בערך 2 פאונד בסך הכל)
שקדי חזיר (בערך 2 פאונד בסך הכל)שקדי חזיר (בערך 2 פאונד בסך הכל)
ציוד שתשתמש בו
2 בצלי שאלוט בינוניים, קצוצים גס2 בצלי שאלוט בינוניים, קצוצים גס
2
מעבירים לצלחת. מנמיכים את האש לבינונית נמוכה; מוסיפים את 1 כף שמן הזית הנותרת, בצלצלי השאלוט והגזר למחבת ומבשלים עד שהירקות רק רכים, כ-5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
שאלוט, מגורר או טחוןשאלוט, מגורר או טחון
1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
3
מוסיפים את המרווה והיין ומביאים לרתיחה. מחזירים את החזיר למחבת יחד עם הטונה והצלפים. מכסים ומבשלים עד שמדחום שהוכנס לבשר החזיר רושם 150, 10 עד 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות חרדל, רצוי דיז'ון3 כפות חרדל, רצוי דיז'ון
2 (1 1/4 פאונד) שקדי חזיר קצוצים לגמרי, חתוכים ל-8 חתיכות2 (1 1/4 פאונד) שקדי חזיר קצוצים לגמרי, חתוכים ל-8 חתיכות
1/2 ענף רוזמרין1/2 ענף רוזמרין
קלמנטינות, כל אחתקלמנטינות, כל אחת
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
4
מעבירים את החזיר לקרש חיתוך ונותנים לנוח כ-5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 (1 1/4 פאונד) שקדי חזיר קצוצים לגמרי, חתוכים ל-8 חתיכות2 (1 1/4 פאונד) שקדי חזיר קצוצים לגמרי, חתוכים ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
5
בינתיים זורקים את המרווה ומעבירים את יתרת תכולת המחבת לבלנדר.
מרכיבים שתצטרך
1/2 ענף רוזמרין1/2 ענף רוזמרין
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
6
מוסיפים את שמן הטונה השמור, את המיונז, מיץ הלימון ומלח ופלפל לפי הטעם; רסק עד לקבלת מחית חלקה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
1 מלפפון אנגלי, קלוף, זרע ופרוס דק1 מלפפון אנגלי, קלוף, זרע ופרוס דק
קלמנטינות, כל אחתקלמנטינות, כל אחת
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
7
פורסים את החזיר ומחלקים בין הצלחות. מעל הרוטב והירקות, מתבלים במלח ופלפל, ומפזרים עוד צלפים. למנה: קלוריות 485; שומן 30 גרם (רווי 5 גרם); כולסטרול 103 מ"ג; נתרן 744 מ"ג; פחמימה 12 גרם; סיבים 2 גרם; חלבון 36 גרם
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
3 כפות חרדל, רצוי דיז'ון3 כפות חרדל, רצוי דיז'ון
ירוקירוק
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
2 (1 1/4 פאונד) שקדי חזיר קצוצים לגמרי, חתוכים ל-8 חתיכות2 (1 1/4 פאונד) שקדי חזיר קצוצים לגמרי, חתוכים ל-8 חתיכות
8
צילום מאת אנטוניס אכילאוס