טורקיה חג מפורקת של טד אלן עם רוטב מרווה
אם יש לכם כשעתיים ו-10 דקות לבלות במטבח, תרנגול החג המפורק של טד אלן עם רוטב מרווה עשוי להיות מתכון נהדר ללא גלוטן וראשוני לנסות. מתכון זה מכיל 8 מנות עם 821 קלוריות, 130 גרם חלבון ו-28 גרם שומן כל אחת. מתכון זה מכסה 41% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אם יש לך חמאה, מקלות הודו, דבש ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. אדם אחד שמח שהם ניסו את המתכון הזה. זה עובד היטב כמנה עיקרית. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 71%, וזה טוב. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: טורקיה לחג מפורקת עם רוטב מרווה, מק אנד צ'יז של טד אלן, והודו צלוי פרמזן-מרווה עם רוטב מרווה.
הוראות
2 עד 3 כוסות מרק עוף דל נתרן
שוטפים את חלקי ההודו ומניחים בשקיות ניילון כפולות של 21/2 ליטר (או סיר גדול).
מוסיפים 1/4 כוס מלח, את הדבש, השום, עלי הדפנה, הטימין, 2 ענפי מרווה, את גרגירי הפלפל, הפלפל האנגלי ועלי הסלרי.
הוסף מספיק מים קרים כדי לכסות את ההודו (בערך 3 ליטר). לחץ החוצה את האוויר, סגור את השקיות והניח בקערה גדולה או בכלי אחר כדי להגן מפני דליפות. מקררים לפחות 6 שעות או לילה. צולים את ההודו: מקמו מתלים בשליש העליון והתחתון של התנור וחממו מראש ל-42
מוציאים את חלקי ההודו מהמלח ומייבשים בעזרת נייר סופג.
מניחים עם צד העור כלפי מעלה על מתלים שנקבעו ב-2 תבניות צלייה בינוניות (הקפידו להשאיר מרווח בין חלקי ההודו כדי לאפשר לאוויר לזרום).
יוצקים 1 כוס מים לכל מחבת.
מזלפים את חלקי ההודו בחמאה מומסת ומפזרים את העלים מ-2 ענפי המרווה הנותרים.
מניחים תבנית אחת על כל רשת וצולים עד שההודו מתחיל להשחים, כ-30 דקות.
מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-40
החלף את מיקומי המחבתות וסובב מלפנים לאחור. המשך בצלייה עד שמדחום המוחדר לחלק העבה ביותר של השד (הימנעות מעצם) רושם 165 מעלות, שעה עד שעה ו-15 דקות.
מעבירים את חלקי ההודו למגש ואוהלים בנייר כסף.
יוצקים את מיצי המחבת לכוס מדידה של 4 כוסות ונותנים לנוח עד שהשומן עולה למעלה, 2 עד 3 דקות. הסר ושמור את השומן. מניחים תבנית צלייה אחת על פני 2 מבערים, מוסיפים 2 כוסות מרק עוף ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ומגרדים את כל החתיכות השחומות.
הוסיפו את המרק המבעבע למיצי המחבת שבכוס המדידה, ולאחר מכן הוסיפו את מרק העוף הנוסף, במידת הצורך, עד ל-4 כוסות נוזלים.
ממיסים את החמאה בסיר בינוני על אש בינונית-נמוכה.
טורפים פנימה את הקמח ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת תערובת חלקה, כ-2 דקות. טורפים בהדרגה את תערובת המרק ואת כל המיצים שנאספו מהמגש. מגבירים את האש לבינונית ומרתיחים, ללא מכסה, עד להסמכה, כ-8 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
מגלפים את חתיכות ההודו ומקשטים במרווה.