קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 10 דק.
מנות8
ציון בריאות42
מגזין

טורקיה חג מפורקת של טד אלן עם רוטב מרווה

טורקיה חג מפורקת של טד אלן עם רוטב מרווה
אם יש לכם כשעתיים ו-10 דקות לבלות במטבח, תרנגול החג המפורק של טד אלן עם רוטב מרווה עשוי להיות מתכון נהדר ללא גלוטן וראשוני לנסות. מתכון זה מכיל 8 מנות עם 821 קלוריות, 130 גרם חלבון ו-28 גרם שומן כל אחת. מתכון זה מכסה 41% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אם יש לך חמאה, מקלות הודו, דבש ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. אדם אחד שמח שהם ניסו את המתכון הזה. זה עובד היטב כמנה עיקרית. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 71%, וזה טוב. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: טורקיה לחג מפורקת עם רוטב מרווה, מק אנד צ'יז של טד אלן, והודו צלוי פרמזן-מרווה עם רוטב מרווה.

הוראות

1
2 עד 3 כוסות מרק עוף דל נתרן
מרכיבים שתצטרך
מרק עוף נתרן נמוךמרק עוף נתרן נמוך
2
4 כפות חמאה ללא מלח
מרכיבים שתצטרך
חמאה ללא מלחחמאה ללא מלח
3
כוס קמח לכל מטרה
מרכיבים שתצטרך
חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר, חתוכה ל-12 עד 16 פרוסותחמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר, חתוכה ל-12 עד 16 פרוסות
4
מלח כשר ופלפל גרוס טרי
מרכיבים שתצטרך
פסטה קליפת תינוק, מבושלת אל דנטהפסטה קליפת תינוק, מבושלת אל דנטה
תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד
1
שוטפים את חלקי ההודו ומניחים בשקיות ניילון כפולות של 21/2 ליטר (או סיר גדול).
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
שוקולד אפייה מתוק למחצהשוקולד אפייה מתוק למחצה
1/2 כוס פלפלים אדומים קלויים קצוצים (בערך 1 שלמים)1/2 כוס פלפלים אדומים קלויים קצוצים (בערך 1 שלמים)
2
מוסיפים 1/4 כוס מלח, את הדבש, השום, עלי הדפנה, הטימין, 2 ענפי מרווה, את גרגירי הפלפל, הפלפל האנגלי ועלי הסלרי.
מרכיבים שתצטרך
לחם סנדוויץ', קלוי ומפוררלחם סנדוויץ', קלוי ומפורר
תפוחי אדמה רדומים, חתוכים לחתיכות בגודל 1 אינץ'תפוחי אדמה רדומים, חתוכים לחתיכות בגודל 1 אינץ'
כל פלפל, פלפל לבן, פלפל קאיין, כמון טחון ואגוז מוסקטכל פלפל, פלפל לבן, פלפל קאיין, כמון טחון ואגוז מוסקט
גלידה או קצפת, לא חובהגלידה או קצפת, לא חובה
פפריקה מעושנת, חצי כף ידפפריקה מעושנת, חצי כף יד
2 לחמי חיטה מלאה בגודל 12 על 9 אינץ' או לחמי לבש רגילים2 לחמי חיטה מלאה בגודל 12 על 9 אינץ' או לחמי לבש רגילים
1/2 כוס שמן זית יווני, בתוספת 2 כפות ללימון1/2 כוס שמן זית יווני, בתוספת 2 כפות ללימון
מרווהמרווה
5 כפות חלב, או יותר לפי הצורך5 כפות חלב, או יותר לפי הצורך
3
הוסף מספיק מים קרים כדי לכסות את ההודו (בערך 3 ליטר). לחץ החוצה את האוויר, סגור את השקיות והניח בקערה גדולה או בכלי אחר כדי להגן מפני דליפות. מקררים לפחות 6 שעות או לילה. צולים את ההודו: מקמו מתלים בשליש העליון והתחתון של התנור וחממו מראש ל-42
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
1 1/2 כפיות Spice Islands® קינמון סייגון טחון1 1/2 כפיות Spice Islands® קינמון סייגון טחון
ציוד שתשתמש בו
M&M'S אדוםM&M'S אדום
1 חתיכה בצק פאי בקירור (חצי מאריזה של 14 אונקיות)1 חתיכה בצק פאי בקירור (חצי מאריזה של 14 אונקיות)
4
מוציאים את חלקי ההודו מהמלח ומייבשים בעזרת נייר סופג.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
1 עוף אורגני שלם חתוך ל-10 חתיכות1 עוף אורגני שלם חתוך ל-10 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
פלפלי מצנפת סקוטיפלפלי מצנפת סקוטי
5
מניחים עם צד העור כלפי מעלה על מתלים שנקבעו ב-2 תבניות צלייה בינוניות (הקפידו להשאיר מרווח בין חלקי ההודו כדי לאפשר לאוויר לזרום).
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
2 כוסות מיצי מחבת ממחבת צליית הודו2 כוסות מיצי מחבת ממחבת צליית הודו
6
יוצקים 1 כוס מים לכל מחבת.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כפיות Spice Islands® קינמון סייגון טחון1 1/2 כפיות Spice Islands® קינמון סייגון טחון
ציוד שתשתמש בו
(חצי מארז של 14 אונקיות)(חצי מארז של 14 אונקיות)
7
מזלפים את חלקי ההודו בחמאה מומסת ומפזרים את העלים מ-2 ענפי המרווה הנותרים.
מרכיבים שתצטרך
6 כפות חמאה או מרגרינה, מרוככת6 כפות חמאה או מרגרינה, מרוככת
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
מרווהמרווה
8
מניחים תבנית אחת על כל רשת וצולים עד שההודו מתחיל להשחים, כ-30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
1 חתיכה בצק פאי בקירור (חצי מאריזה של 14 אונקיות)1 חתיכה בצק פאי בקירור (חצי מאריזה של 14 אונקיות)
(חצי מארז של 14 אונקיות)(חצי מארז של 14 אונקיות)
9
מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-40
ציוד שתשתמש בו
1 חתיכה בצק פאי בקירור (חצי מאריזה של 14 אונקיות)1 חתיכה בצק פאי בקירור (חצי מאריזה של 14 אונקיות)
10
החלף את מיקומי המחבתות וסובב מלפנים לאחור. המשך בצלייה עד שמדחום המוחדר לחלק העבה ביותר של השד (הימנעות מעצם) רושם 165 מעלות, שעה עד שעה ו-15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
חבילה אחת (10 אונקיות) אפונת צרורות, מופשרת או קופסה אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטהחבילה אחת (10 אונקיות) אפונת צרורות, מופשרת או קופסה אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
11
מעבירים את חלקי ההודו למגש ואוהלים בנייר כסף.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
5 כוסות אפרסקים טריים או קפואים פרוסים, מופשרים5 כוסות אפרסקים טריים או קפואים פרוסים, מופשרים
1
יוצקים את מיצי המחבת לכוס מדידה של 4 כוסות ונותנים לנוח עד שהשומן עולה למעלה, 2 עד 3 דקות. הסר ושמור את השומן. מניחים תבנית צלייה אחת על פני 2 מבערים, מוסיפים 2 כוסות מרק עוף ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ומגרדים את כל החתיכות השחומות.
מרכיבים שתצטרך
ד תערובת ריזוטוד תערובת ריזוטו
ציוד שתשתמש בו
נטיפי הודו צלוייםנטיפי הודו צלויים
2 כוסות מיצי מחבת ממחבת צליית הודו2 כוסות מיצי מחבת ממחבת צליית הודו
2
הוסיפו את המרק המבעבע למיצי המחבת שבכוס המדידה, ולאחר מכן הוסיפו את מרק העוף הנוסף, במידת הצורך, עד ל-4 כוסות נוזלים.
מרכיבים שתצטרך
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטהחבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
ציוד שתשתמש בו
נטיפי הודו צלוייםנטיפי הודו צלויים
(חצי מארז של 14 אונקיות)(חצי מארז של 14 אונקיות)
3
ממיסים את החמאה בסיר בינוני על אש בינונית-נמוכה.
מרכיבים שתצטרך
6 כפות חמאה או מרגרינה, מרוככת6 כפות חמאה או מרגרינה, מרוככת
ציוד שתשתמש בו
2 פובלנו צ'ילי, צלוי, קלוף, זרעים וחתוך לקוביות דקות2 פובלנו צ'ילי, צלוי, קלוף, זרעים וחתוך לקוביות דקות
4
טורפים פנימה את הקמח ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת תערובת חלקה, כ-2 דקות. טורפים בהדרגה את תערובת המרק ואת כל המיצים שנאספו מהמגש. מגבירים את האש לבינונית ומרתיחים, ללא מכסה, עד להסמכה, כ-8 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 פלפל קובה, קצוץ או פרוס דק1 פלפל קובה, קצוץ או פרוס דק
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטהחבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר, חתוכה ל-12 עד 16 פרוסותחמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר, חתוכה ל-12 עד 16 פרוסות
ציוד שתשתמש בו
שמרים יבשים בעלייה מהירהשמרים יבשים בעלייה מהירה
5
מגלפים את חתיכות ההודו ומקשטים במרווה.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
מרווהמרווה
6
מגישים עם הרוטב.
מרכיבים שתצטרך
1/4 כוס בשר לבן מגורר מהודו הצלוי שלך1/4 כוס בשר לבן מגורר מהודו הצלוי שלך