קושימומחה
מוכן ב1 ש, 20 דק.
מנות10
ציון בריאות23
מטבחיםאמריקאי
מגזין

טורקיה טטרציני פריך

טורקיה טטרציני פריך
אם יש לכם מלח כשר, חמאה, פלפל קאיין ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 77% , וזה טוב. מתכונים דומים: טורקיה טטרציני פריך , טורקיה טטרציני פריך וטורקיה טטרציני .

הוראות

1
חממו את התנור ל-350 מעלות F. רססו תבנית בגודל 13 על 9 אינץ' עם ספריי הבישול של שמן צמחי.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות פירורי לחם פנקו (יפני), או פירורי לחם רגילים1 1/2 כוסות פירורי לחם פנקו (יפני), או פירורי לחם רגילים
ציוד שתשתמש בו
פירורי לחם פנקו (יפני), או פירורי לחם רגיליםפירורי לחם פנקו (יפני), או פירורי לחם רגילים
1 צרור קטן מרווה טרייה, עלים קצוצים1 צרור קטן מרווה טרייה, עלים קצוצים
2
מבשלים את הפסטה בהרבה מים רותחים ומומלחים עד שהיא מתרככת מעט אבל עדיין לא ממש מבושלת עד הסוף. (הפסטה תספוג את הנוזלים מהרוטב עם סיום הבישול בתנור.)
מרכיבים שתצטרך
1 קילו פסטה קצרה, כמו רוטיני או גמלי1 קילו פסטה קצרה, כמו רוטיני או גמלי
פסטה קצרה, כמו רוטיני או ג'מליפסטה קצרה, כמו רוטיני או ג'מלי
כמו רוטיני או ג'מליכמו רוטיני או ג'מלי
ציוד שתשתמש בו
1 קילו פסטה קצרה, כמו רוטיני או גמלי1 קילו פסטה קצרה, כמו רוטיני או גמלי
3
מסננים, שוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול, מסננים שוב ומניחים בצד.
מרכיבים שתצטרך
פסטה קצרה, כמו רוטיני או ג'מליפסטה קצרה, כמו רוטיני או ג'מלי
4
ממיסים 2 כפות חמאה במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים את הודו. מבשלים, מפרקים את הבשר לגושים גדולים, עד שהוא מוכן, כ-10 דקות. מתבלים אותו במעט מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
כמו רוטיני או ג'מליכמו רוטיני או ג'מלי
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
מים כדי לאפשרמים כדי לאפשר
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
5
מוציאים את הבשר בעזרת כף מחוררת כדי לנקז את עודפי הנוזלים מהבשר.
מרכיבים שתצטרך
מים כדי לאפשרמים כדי לאפשר
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועותBall® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
6
הניחו למחבת להתקרר מעט, ולאחר מכן הוסיפו את יתרת החמאה והמיסו אותה על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
7
מוסיפים את הקמח ומקציפים לאיחוד.
מרכיבים שתצטרך
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
8
מקציפים כל הזמן עד שהקמח מבושל אך לא שחום, כ-2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
9
מוסיפים את החלב לאט, תוך טריפה כדי למנוע יצירת גושים.
מרכיבים שתצטרך
לחמניות לבנותלחמניות לבנות
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
10
מוסיפים את ציר העוף, הקאיין ואגוז המוסקט ומבשלים תוך ערבוב תכוף עד שהתערובת מתחילה להסמיך, בערך 5 עד 10 דקות. מערבבים את המרווה ומתבלים בקצת מלח ופלפל. מקפלים פנימה את ההודו והפסטה, מוודאים שהכול מצופה היטב ברוטב.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
(הוציאו כבד וצוואר)(הוציאו כבד וצוואר)
פרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דקפרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דק
עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
מתכון לפיצוצ'רימתכון לפיצוצ'רי
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
כרוב סבוי, או נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מכרוב סבוי, או נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מ
11
יוצקים לתבנית המוכנה.
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
12
להכנת הציפוי מערבבים את פירורי הלחם והפרמזן ומרטיבים בחמאה המומסת.
מרכיבים שתצטרך
פרמז'ן-רג'יאנו מגורר טרי, ועוד לפי הטעםפרמז'ן-רג'יאנו מגורר טרי, ועוד לפי הטעם
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
13
מורחים את הציפוי באופן שווה על הטטרציני, מכניסים את התבנית לתנור ומבשלים עד שהחלק העליון מזהיב והתערובת מבעבעת, כ-30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
מגוון קרקרים או צ'יפס פיתהמגוון קרקרים או צ'יפס פיתה
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
14
נותנים לנוח 10 דקות לפני ההגשה.
15
אתה יכול גם למלא 8 רמקינים אישיים משומנים של 10 עד 12 אונקיות עם הטטרציני והציפוי. אלה ייאפו תוך כ-20 דקות. ניתן להקפיא את אלה: ודא שהם קרירים, ואז הוסף כף חלב, ציר עוף או מים לכל רמקין. עוטפים אותם היטב בניילון נצמד ומכניסים למקפיא. חוררים בניילון הנצמד ומכניסים למיקרוגל בהפשרה למשך 5 דקות, ולאחר מכן מכניסים למיקרוגל על אש גבוהה כ-8 עד 10 דקות או עד שהטטרציני חם ומבעבע.
מרכיבים שתצטרך
(הוציאו כבד וצוואר)(הוציאו כבד וצוואר)
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
לחמניות לבנותלחמניות לבנות
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
אורגנו מיובש, שליש כף יד מלאהאורגנו מיובש, שליש כף יד מלאה
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
1/2 על 5 1/2 על 2 אינץ') בריוש כיכר, פרוס בעובי 3/16 אינץ', קרום הוסרו1/2 על 5 1/2 על 2 אינץ') בריוש כיכר, פרוס בעובי 3/16 אינץ', קרום הוסרו

יין מומלץ: קרם שרי, יציאה, Moscato Dasti

פריך עובד ממש טוב עם קרם שרי, פורט ומוסקטו ד'אסטי. כלל נפוץ של זיווג יין הוא לוודא שהיין שלך מתוק יותר מהאוכל שלך. קינוחים עדינים הולכים היטב עם מוסקטו ד'אסטי, קינוחים אגוזים עם שמנת שרי וקינוחי קרמל או שוקולד משתלבים היטב עם פורט. אתה יכול לנסות את Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. הסוקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 4.3 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ-34 דולר לבקבוק.
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 הוא מחווה ללידתה של פרנסיקורטה ב-1961 - השנה שבה ייצר ברלוצ'י את היין המבעבע הראשון בשיטה הקלאסית הזו. הנוצץ המהנה והתוסס הזה מציע פרי הדר וסיומת פריכה ונקייה. תערובת: 85% שרדונה, 15% פינו נירו*התווית ל-Franciacorta '61 Extra Brut נמצאת בתהליך של שינוי. ייתכן שתקבל אחת משתי התוויות הללו המופיעות למעלה. לא ניתן לבקש תוויות ספציפיות.