כפתורי ארטישוק עגבניות מיובשות
כפתורי ארטישוק עגבניות מיובשות הוא ללא גלוטן, וטבעוני ומספק כ 15 מנות. מנה זו מכילה כ 2 גר' של חלבון, 3 גרם של שומן, וסך הכל 52 קלוריות. המתכון הזה מכסה %3 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זמן הכנת המתכון כ 3 שעות ו-45 דקות. אם יש לכם מיץ לימון, עגבניות רומא, מלח ופלפל, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכונים דומים: פסטה ארטישוק ושמש עגבניות מיובשות, יום ראשון מיובש עגבניות פסטו פסטה עם Zoodles, ו פסטו עגבניות מיובשים טבעוני קל.
הוראות
מחממים התנור ל 250 מעלות F. קו גיליון אפייה עם נייר קלף.
חותכים את הקצוות של כל עגבנייה, לחתוך אותם חצי לאורכו בזהירות להסיר את הזרעים.
שים את העגבניות בקערה, לזרוק עם ויניגרט בלסמי, ומתבלים עם מלח ופלפל.
מניחים את העגבניות לחתוך בצד על תבנית אפייה וצולים במשך 3 שעות.
מעבירים את העגבניות לצלחת כדי להתקרר. (עגבניות ניתן לעשות קדימה, המשיך מכוסה במקרר במשך 2 ימים.)
מחממים התנור ל 400 מעלות F. קו גיליון אפייה עם נייר קלף.
שים את תחתית הארטישוק לקערה וזרוק עם מיץ הלימון.
בואו לשבת במשך 5 דקות. יש לשטוף את הארטישוקים במים קרים וללטף אותם יבש. לקצץ את התחתית, כך שהם ישבו שטוחים ולסדר על תבנית האפייה. מעל כל ארטישוק עם חצי עגבניות קלויות, כדור מוצרלה, וכפית פסטו.
מכניסים אותם לתנור וצולים במשך כ 5 דקות.