תמיד כיף שיש עוד מתכון של תוספת, אז תנו הזדמנות ל לבשל את הספר: Bottega Caponatan. מנה אחת מכילה 405 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 31 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %24 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן ותפריט טבעוני. גשו לסופר וקנו מעיינות טימין, מלח ופלפל כשרים, זיתים סיציליאניים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכונים דומים: לבשל את הספר: Limoncello של Bottega, לבשל את הספר: PBJ, ו לבשל את הספר: Albóndigas.
הוראות
1
מחממים מחבת ברזל יצוק גדולה מעל חום גבוה במשך כ 3 דקות.
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוף
2
מוסיפים 1 כף שמן זית כדי לכסות את תחתית המחבת. עבודה בקבוצות, מוסיפים את החצילים בשכבה אחת ומבשלים, ללא הפרעה, עד חום עמוק בצד הראשון. להסתובב ולבשל, להסתובב מדי פעם, עד משחימים היטב מכל הצדדים ומכרז.
מוסיפים את הבצל ומבשלים 5 דקות. מתבלים עם קמצוץ מלח וכמה טוחנים של פלפל, ומוסיפים 1 כף של חומץ. מבשלים עוד 5 דקות, או עד הבצל הוא שקוף ומכרז אבל לא לקח על כל צבע.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
מוסיפים את החצילים, העגבניות, הסלרי, הצלפים והזיתים לבצל ולפלפלים, מערבבים היטב וטועמים. התאם את התבלינים על ידי הוספת סוכר, חומץ, מלח ופלפל לפי הצורך. הקפונטה צריכה להיות טעם מתוק-חמוץ עדין.
מרכיבים שתצטרך
12 פרוסות דקות של חזיר מבושל לחלוטין (בערך
4 קישואים קטנים, פרוסים לחתיכות של 1/4 אינץ'
אורזו או פסטה בצורת אורז
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
זיתים ירוקים או שחורים מגולענים באיכות טובה, קצוצים גס