לחם חיטה סדוק II
. הכנת המנה לוקחת כ 55 דקות. נסו לחם מחיטה מלאה דבש: חיטה סדוקה, לחם חיטה סדוק, ו לחם חיטה סדוק (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר קטן, להביא מים לרתיחה. מערבבים חיטה סדוק ומבשלים במשך 10 דקות; תן מגניב לפושר. בקערה קטנה, להמיס שמרים במים חמים.
בואו לעמוד עד שמנת, על 10 דקות.
יוצקים את תערובת החיטה הסדוקה לתוך קערה גדולה. מערבבים בחמאה, מלח, דבשה, דבש, חלב, תערובת שמרים, קמח מחיטה מלאה ו -2 כוסות קמח הלחם; מערבבים היטב כדי לשלב. מערבבים את הקמח שנותר, 1/2 כוס בכל פעם, מכה היטב לאחר כל תוספת.
כאשר הבצק נמשך יחד, להפוך אותו על משטח מקומח קלות ללוש עד חלק וגמיש, כ -10 דקות. שמן קל קערה גדולה, מניחים את הבצק בקערה והופכים למעיל בשמן. מכסים במטלית לחה ולתת לעלות במקום חם עד הוכפל נפח, על 1 שעה.
מאטים את הבצק והופכים אותו על משטח מקורנן קלות. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ונוצרים לככרות לחם.
מניחים את הכיכרות לשתי מחבת כיכר משומנת קלות 9x5 אינץ. מכסים את הכיכרות עם מטלית לחה ולתת לעלות עד הוכפל נפח, כ 40 דקות. בינתיים, מחממים תנור ל 375 מעלות F (190 מעלות C).
אופים בתנור 375 מעלות שחומם מראש 30 עד 35 דקות, או עד כיכרות נשמע חלול כאשר טפח על גבי ותחתיתו. מגניב על מדפים.