לחמניות תפוחי אדמה
אם אתה רוצה להוסיף עוד מתכונים צמחוניים לקטו אובו לקופסת המתכונים שלך, רולים תפוחי אדמה עשויים להיות מתכון שכדאי לך לנסות. מתאים ל-32 מנות. תמורת 11 סנט למנה , מתכון זה מכסה 3% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. בלחם זה יש 92 קלוריות , 2 גרם חלבון ו -3 גרם שומן למנה. אדם אחד שמח שהם ניסו את המתכון הזה. המתכון הזה מבית Foodnetwork דורש מים, סוכר, קמח ושמרים בעלי עלייה מהירה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 5 שעות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 0% , וזה רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתיקון). מתכונים דומים: לחמניות תפוחי אדמה ובצל ירוק , מרק תפוחי אדמה אפויים טעונים עם קליפות תפוחי אדמה מטוגנות פריכות ולחמניות קייל .
הוראות
ציוד מיוחד: 2 (9 אינץ') תבניות עוגה עגולות או מרובעות
מבשלים את תפוחי האדמה במיקרוגל על HIGH עד שהוא רך והוא נסחט בקלות, באמצעות ההגדרה המיועדת לתפוחי אדמה אפויים, או עד 15 דקות. מקלפים ומעבירים את תפוחי האדמה החמים דרך סיר תפוחי אדמה או טחנת מזון לתוך קערה גדולה. (צריך לקבל 1 כוס מחית תפוח אדמה.)
מערבבים את המים החמים, הביצים, מחצית מהסוכר והשמרים לתוך תפוח האדמה.
מוסיפים 2 כוסות מהקמח והמלח ומערבבים בעזרת כף עץ לקבלת בצק דביק ומדובלל. מכסים את הקערה היטב בניילון נצמד ומניחים בצד במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כ-1 1/2 שעה.
מקציפים את החמאה עם 1/3 כוס הסוכר הנותרת במיקסר עומד עם חיבור ההנעה עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. עוברים לוו הבצק ומוסיפים את הבצק שתפוח לחמאה המוקרמת. ממשיכים לערבב על נמוך עד שהחמאה והבצק מתאחדים, כדקה. (עצרו את המיקסר וגרדו את הקערה במידת הצורך; הבצק יהיה דביק מאוד.) הוסיפו בהדרגה את 2 1/4 כוסות הקמח הנותרות, כ-1/4 כוס בכל פעם, כדי ליצור בצק שאגי שמתרחק ממנו הצד של הקערה. המשך ללוש במהירות בינונית עד שהבצק חלק אך עדיין דביק, כ-3 עד 4 דקות.
הופכים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ולשים ביד עד שהבצק חלק ואינו דביק יותר, עוד 1-2 דקות. (אם הבצק עדיין דביק, מוסיפים בהדרגה 1/4 כוס קמח.) יוצרים מהבצק כדור.
מברישים קערה גדולה בחמאה והופכים את הבצק בקערה לציפוי קל. מכסים היטב את הקערה בניילון נצמד, משרטטים עיגול בגודל הבצק על הניילון ורשמים את השעה.
מתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו, כ-1 1/2 שעה.
חמאה בנדיבות שתי תבניות עוגה עגולות או מרובעות בגודל 9 אינץ'. הוציאו את הבצק מהקערה וטפחו למלבן בגודל של כ-16 על 8 אינצ'ים, דוחפים בעדינות החוצה את עודפי האוויר. מחלקים את הבצק ל-32 חלקים שווים, בערך גרם כל אחד, בעזרת גלגל פיצה או מגרד ספסל.
(אם אין לכם אבנית, חלקו את הבצק לשניים לאורך, ואז לשניים לרוחב.
חותכים כל אחד מארבעת החלקים הללו ל-8 גלילים שווים בגודלם.)
תוחבים את שולי הבצק מתחת כדי ליצור לחמניות עגולות ומניחים אותן עם התפר כלפי מטה בתבנית המוכנה, ומשאירים מעט מרווח בין כל גליל. (ראה הערת הטבח) מכסים את התבנית בניילון נצמד בחמאה ומניחים בצד במקום חמים עד שהלחמניות עולות כמעט עד שפת התבנית ומכפילות את נפחן יותר מהכפלה, כ-45 דקות.
מקמו מתלה במרכז התנור וחממו מראש ל-375 מעלות F.
אופים לחמניות עד להזהבה ותפוחות, ומדחום לקריאה מיידית המוכנס למרכז הלחמניות רושם 190 מעלות צלזיוס, כ-40 דקות.
מוציאים לחמניות מהתנור ומברישים במהירות את החלק העליון בחמאה רכה.
מבשלים את הלחמניות במחבת כ-10 דקות לפני שהופכים אותן על רשת בחתיכה אחת. מצננים מעט.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר בחתיכה אחת או מפורקים כלחמניות אישיות.