אם יש לך כשעתיים ו-45 דקות לבלות במטבח, צלעות קצוצות מולסה עשוי להיות מתכון יוצא מן הכלל ללא גלוטן וללא חלב לנסות. מתאים ל-6 מנות. מנה עיקרית זו מכילה 590 קלוריות , 46 גרם חלבון ו -35 גרם שומן למנה. , מתכון זה מכסה 37% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אם יש לכם פטרוזיליה עלים שטוחים, מלח ופלפל, שמן זרעי ענבים וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. אדם אחד מצא שהמתכון הזה טעים ומשביע. בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 79% . אם תאהבו את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו צלעות קצרות לא כל כך קצרות עם תבשיל הומיני מסיבוב חדש בדרום , צלעות קצרות מולסה של Magpie's ו- Short Ribs .
הוראות
1
מחממים תנור ל-425 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
1 כף עלי טימין טריים טחונים, מופשטים מ-3 או 4 ענפים גדולים
2
מברישים את הפלפל בשמן זרעי ענבים (שומרים את שאר השמן) וצולים בתנור עד להחרך, כ-15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שמן זרעי ענבים (1 כף לצליית הפלפל, ו-2 כפות להקפצת הירקות)
3 כפות שמן זרעי ענבים (כף אחת לצליית הפלפל, ו-2 כפות להקפצת הירקות)
ציוד שתשתמש בו
(כף אחת לצליית הפלפל, ו-2 כפות להקפצת הירקות)
3
מוציאים מהתנור ומניחים בכלי מכוסה או בשקית ניילון להזעה. אפשר לחום התנור לרדת ל-350 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
1 פלפל אדום, גבעולים וגרעינים הוסרו
פלפל אדום, גבעולים וזרעים הוסר
4
מתבלים צלעות קצרות במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
צלעות בקר קצרות
5
מחממים את 2 כפות הנותרות של שמן זרעי ענבים במחבת גדולה עם מכסה. צורבים צלעות קצרות מכל הצדדים ומוציאים לצלחת שימוש. באותה מחבת מטגנים סלרי, גזר ובצל עד שהבצל הופך שקוף.
מרכיבים שתצטרך
עלי טימין טריים טחונים, מופשטים מ-3 או 4 ענפים גדולים
צלעות בקר קצרות
1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
צרור סלרי, פרוס (בערך
20 פרוסות זוקיני דקות
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
6
מוסיפים ציר בקר, רסק עגבניות, מולסה, רוזמרין ותימין ומערבבים לאיחוד. מחזירים צלעות קצרות לתבנית, מכסים במכסה או בנייר כסף ומטגנים בחום של 350 מעלות צלזיוס עד שהבשר נופל מהעצם, בערך 1 עד 1 1/2 שעה.
מרכיבים שתצטרך
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
מלאי בשר
צלעות בקר קצרות
3/4 כפית מולסה
צווארי עוף
2 כוסות שיני שום
2 בצל ירוק טחון
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
7
בזמן שהצלעות מתבשלות, קולפים את הפלפל הקלוי וחותכים ג'וליאן.
מרכיבים שתצטרך
אטריות ריגטוני מיובשות
צלעות בקר קצרות
8
זכור להשתמש בכפפת תנור כאשר אתה מוציא את התבנית מהתנור.
ציוד שתשתמש בו
פרוס דק קרנה אסאדה (סטייק בקר)
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
9
מוציאים את בשר הצלעות והעצמות לצלחת שימוש. מסננים את מיצי המחבת לקערה ואז מחזירים אותם למחבת על אש בינונית-גבוהה. צור תמיסה על ידי הקצפה של 2 כפות מים לתוך קערה קטנה של עמילן התירס.
מרכיבים שתצטרך
קני ממתקים נוספים
1 כפית מלח היקורי מעושן
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
10
מקציפים את התמיסה לתוך מיצי המחבת ונותנים לתערובת להסמיך.
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
11
מסדרים בשר צלעות על מגש וכפית רוטב מעל.
מרכיבים שתצטרך
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
12
מקשטים בפלפלים קלויים ג'וליאנים, ומפזרים עלי פטרוזיליה.