מרק ענבים צונן
מרק ענבים צונן נטול גלוטן, וללא לקטוז מרק. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים.. מנה אחת מכילה 175 קלוריות, 1 גרם של חלבון ו0 גרם של שומן. גשו לסופר וקנו פלפלים, מקל קינמון, גרידת תפוז, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הסתיו יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 5 שעות. מתכונים דומים: מרק תרמיל אפונה צונן, מרק אפונה צונן, ו מרק קישואים צונן.
הוראות
שים מקל קינמון, ציפורן, פלפל, ורצועות גזה על גזה ולקשור אותו סגור.
מפזרים ג ' לטין מעל 1 כף מיץ ענבים בכוס קטנה ולתת לרכך על 1 דקה.
להביא יין, הנותרים 1/2 כוסות מיץ ענבים לבן, סוכר, אגוז מוסקט, שקית cheesecloth לרתיחה בסיר 1-2 ליטר, ולאחר מכן להסיר מחום ולהוסיף תערובת ג' לטין, ערבוב עם כף מתכת (ראה הערה טבחים, להלן) עד מומס.
מעבירים מרק לקערה וצינה, מכוסה, בקערה גדולה יותר של קרח ומים קרים במקרר לפחות 8 שעות.
ממש לפני ההגשה, להשליך שקית cheesecloth ולהוסיף גרידה מגוררת וענבים למרק.
* מרק (ללא גרידה מגוררת וענבים) יכול להיות מקורר עד 12 שעות.
מוסיפים גרידה וענבים ממש לפני ההגשה.* כף מתכת היא הכלי הנכון לערבב ג ' לטין; עץ אחד עשוי להעביר שמנים, ו whisk עשוי לשלב בועות זעירות.