נפוליאונים חצילים ואספרגוס
לכו לחנות, קחו מלח ופלפל, פקורינו רומנו, ריקוטה חלב ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 43 דקות. מתכונים דומים: נפוליאונים חצילים ואספרגוס, נפוליאונים חצילים ועגבניות, ו נפוליאון מיניאטורי עם קרם חצילים.
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
מניחים מתלה תנור במרכז התנור. מחממים התנור ל 200 מעלות F.
מניחים מחבת גריל על חום בינוני גבוה, או מחממים מראש גז או גריל פחם.
טפטוף הירקות עם שמן זית מתבלים במלח ופלפל. גריל את החצילים עד מכרז, כ 4 דקות בכל צד. גריל האספרגוס במשך 3 עד 4 דקות, מפנה מדי פעם עד פריך-מכרז. כאשר מגניב מספיק כדי להתמודד, לחתוך את האספרגוס במחצית לרוחב.
למילוי: בקערה קטנה, מערבבים יחד את גבינת ריקוטה, בזיליקום, פקורינו רומנו, גרידת לימון ומיץ לימון עד חלקה. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.
מניחים 4 פרוסות חצילים על משטח עבודה.
מורחים כל אחד עם 2 עד 3 כפות של תערובת ריקוטה. קו 4 חתיכות של אספרגוס, זה לצד זה, על גבי.
מניחים עוד פרוסה של חצילים על גבי וחוזרים על השכבות. מעל כל נפוליאון עם פרוסת חצילים ומניחים על תבנית אפייה קטנה.
אופים עד התחמם, כ 10 דקות, ומגישים.