קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות3
ציון בריאות5
מגזין

סופלה גבינה כחולה

סופלה גבינה כחולה
סופלה גבינה כחולה עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מנה אחת מכילה 420 קלוריות, 22 גרם חלבון ו 31 גרם שומן. מתאים ל-3 מנות. המתכון הזה מכסה %15 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. 135 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. אם יש לך חלב צרוב, גבינת רוקפור, פרמזן, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. כדי להשתמש ב הקמח אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת תפוחים עם רוטב קרמל כקינוח. מתכונים דומים: סופלה גבינה כחולה, סופלה גבינה כחולה, ו סופלה גבינה כחולה.

הוראות

1
Preheat the oven to 400 degrees F.
ציוד שתשתמש בו
תנורתנור
2
Butter the inside of an 8-cup souffle dish (7 1/2 inches in diameter and 3 1/4 inches deep) and sprinkle evenly with Parmesan.
מרכיבים שתצטרך
פרמזןפרמזן
חמאהחמאה
3
Melt the butter in a small saucepan over low heat. With a wooden spoon, stir in the flour and cook, stirring constantly, for 2 minutes. Off the heat, whisk in the hot milk, 1/2 teaspoon salt, 1/4 teaspoon black pepper, the cayenne, and nutmeg. Cook over low heat, whisking constantly, for 1 minute, until smooth and thick.
מרכיבים שתצטרך
פלפל שחורפלפל שחור
פלפל קאיין טחוןפלפל קאיין טחון
חמאהחמאה
מוסקטמוסקט
קמח לכל מטרהקמח לכל מטרה
חלבחלב
מלחמלח
ציוד שתשתמש בו
כף עץכף עץ
מקציףמקציף
מחבת רוטבמחבת רוטב
4
Off the heat, while still hot, whisk in the egg yolks, one at a time. Stir in the Roquefort and the 1/4 cup of Parmesan and transfer to a large mixing bowl.
מרכיבים שתצטרך
חלמון ביצהחלמון ביצה
גבינת רוקפורגבינת רוקפור
פרמזןפרמזן
ציוד שתשתמש בו
קערת ערבובקערת ערבוב
מקציףמקציף
5
Put the egg whites, cream of tartar, and a pinch of salt in the bowl of an electric mixer fitted with the whisk attachment. Beat on low speed for 1 minute, on medium speed for 1 minute, then finally on high speed until they form firm, glossy peaks.
מרכיבים שתצטרך
קרם טרטרקרם טרטר
חלבוניםחלבונים
מלחמלח
ציוד שתשתמש בו
מערבל ידמערבל יד
מקציףמקציף
קערהקערה
6
Whisk 1/4 of the egg whites into the cheese sauce to lighten and then fold in the rest.
מרכיבים שתצטרך
רוטב גבינהרוטב גבינה
חלבוניםחלבונים
ציוד שתשתמש בו
מקציףמקציף
7
Pour into the souffle dish, then smooth the top. Draw a large circle on top with the spatula to help the souffle rise evenly, and place in the middle of the oven. Turn the temperature down to 375 degrees F.
ציוד שתשתמש בו
מריתמרית
תנורתנור
8
Bake for 30 to 35 minutes (don't peek!) until puffed and brown.
ציוד שתשתמש בו
תנורתנור
9
Serve immediately.

יין מומלץ: בורדו, שמפניה, בורדו לבן

French works really well with Bordeaux, Champagne, and White Burgundy. French wine is just as diverse as French food, but you rarely go wrong with champagne. If your meal calls for a white wine, you might also try a white burgundy. For a red, try a red bordeaux blend. The Chateau Feret Lambert Bordeaux Superieur with a 4.3 out of 5 star rating seems like a good match. It costs about 15 dollars per bottle.
Chateau Feret למברט בורדו Superieur
Chateau Feret למברט בורדו Superieur
הצבע הוא אודם כהה אטרקטיבי, המשקף את תהליך בחירת הענבים זהיר. האף ואת פרופיל הטעם של פירות כהים, שזיף ו ארז הם מאוזנים היטב עם חומציות מבנה טאנין על החיך. יין אלגנטי עם כוח ועדינות כאחד. גימור יבש ומרענן משלים את היין.