סופלה שוקולד עם אספרסו קרם אנגלייז
סופלה שוקולד עם אספרסו קרם אנגלייז דורש על 1 שעה ו -40 דקות מההתחלה ועד הסוף. במנה עיקרית זו יש 665 קלוריות, 13 גרם חלבון ו 43 גרם של שומן למנה. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. המתכון הזה מכסה %17 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו סוכר, חלב, שמנת, ועוד מספר מצרכים לעשות היום. כדי להשתמש באבקת האספרסו המיידית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,אספרסו גרניטה כקינוח. זה מושלם עבור יום ולנטין. עם כפית ציון של 46% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: עוגות סופלה שוקולד עשירות עם קרם אנגלייז, אספרסו קרם אנגלייז, ו סופלה זנגביל עם מייפל קרם אנגלייז.
הוראות
מחממים התנור ל 375 מעלות F ולהסיר את מתלה התנור העליון. הכן 6 (8-אונקיה) כוסות קפה או ramekins עם צדדים ישרים (או צלחת סופלה 2 ליטר) על ידי משומן עם חמאה וציפוי עם סוכר מגורען, לשפוך כל עודף. החמאה והסוכר ישמרו על הסופלה מלהיצמד לצדדים, מה שיאפשר להם לעלות באופן שווה. הסוכר גם ייתן את הסופלה קרום פריך, המהווה ניגוד גדול הפנים הרך.
מערבבים את החלב ואת שעועית וניל וזרעים בסיר גדול כבד ומניחים על אש בינונית-נמוכה. להביא את התערובת לרתיחה קצרה, עד בועות טופס סביב קצה הסיר; לא להרתיח.
הסר מהחום ולהשליך את שעועית וניל. שעועית וניל ניתן לשטוף מיובש ונשמר לשימוש אחר.
בקערה גדולה, לטאטא יחד את חלמונים ביצה, קמח, ו 1/4 כוס סוכר עד מעובה מעט בצבע לימון. מזג את החלמונים על ידי לטאטא בהדרגה כמחצית תערובת חלב חם (לא להוסיף מהר מדי או את הביצים יבשלו.) להחזיר את הקרם בצק בחזרה לסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב כל הזמן, עד שהוא נחמד ועבה, מספיק כדי מעיל האחורי של כף, על 8 עד 10 דקות.
לאט להמס את השוקולד עם Frangelico בדוד כפול על מים חמים או במיקרוגל להגדיר על גבוה במשך 2 דקות, ערבוב באמצע זמן החימום כדי להחליק אותו. מערבבים את תערובת השוקולד המומסת לתוך הקרם מאפה; מגניב לטמפרטורת החדר.
בקערה נקייה נפרדת, להכות את החלבונים ביצה ומלח רק עד שהם מחזיקים פסגות רכות. באמצעות מרית גומי, לקפל 1/3 של הלבנים מוכים לתוך קרם מאפה שוקולד כדי להאיר אותו, ולאחר מכן לקפל בעדינות בשאר. כפית את הבלילה לתוך כוסות קפה מוכן, 2/3 של הדרך מלא, ולנער אותם בעדינות כדי להחליק את החלק העליון.
מניחים את כוסות הקפה על גיליון עוגיות ואופים על המדף האמצעי במשך כ 20 דקות. הסופלה נעשה כאשר הוא התנפח מעל השפה, החיצוני הוא זהוב והמרכז הוא עדיין קצת רופף וקרם; הקפד לא לאפות מעל. כדי לשרת, יש כל אורח לפצח את החלק העליון של הסופלה עם כפית ויוצקים באספרסו קרם אנגלייז. אבק העליון עם סוכר ' ממתקים.
יוצקים את קרם כבד שעועית וניל וזרעים לסיר ומניחים על אש בינונית-נמוכה. להביא את התערובת לרתיחה קצרה, עד בועות טופס סביב קצה הסיר; לא להרתיח.
הסר מהחום. זרוק את שעועית הוניל. שעועית וניל ניתן לשטוף מיובש ונשמר לשימוש אחר.
בקערה גדולה, מקציפים יחד את חלמוני הביצה, סוכר, קפה ואבקת אספרסו, עד מעורבב היטב. מזג את החלמונים על ידי לטאטא בהדרגה בתערובת שמנת חמה (לא להוסיף מהר מדי או את הביצים יבשלו.) להחזיר את פודינג בחזרה לסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב כל הזמן, עד שהוא עבה מספיק כדי מעיל האחורי של כף, על 8 עד 10 דקות.
מגישים מיד עם סופלה שוקולד. (אם לא מגישים מיד, לחץ על עטיפת פלסטיק על פני השטח של רפרפת כדי למנוע עור להרכיב ולקרר.)
יין מומלץ: בורדו, שמפניה, בורדו לבן
בורדו, שמפניה ובורגונדי לבן הם הבחירה העליונה שלי לצרפתית. יין צרפתי הוא מגוון בדיוק כמו אוכל צרפתי, אבל אתה כמעט ולא להשתבש עם שמפניה. אם הארוחה שלך דורשת יין לבן, אתה יכול גם לנסות בורגונדי לבן. לאדום, נסה תערובת בורדו אדומה. Chateau Larroque בורדו Superieur עם דירוג 4 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 17 דולר לבקבוק.
![Chateau Larroque בורדו Superieur]()
Chateau Larroque בורדו Superieur
גוון גארנט כהה בצבע. פירות אדומים, שקדים ואגוזים, עם ניחוח וניל קלוש. ההתקפה קטיפתי משיי, מגלה טעם נעים, מרוכז עם מבנה טוב. טעמים של פירות יבשים, ושילוב של שוש וצלילים קלויים.תערובת: 63% מרלו, 32% קברנה סוביניון, 5% קברנה פרנק