יום ולנטין יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. גשו לסופר וקנו סלאט ופלפל, רוטב הולנדז, מלח ופלפל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 30 דקות. נסו סטייק וביצים בנדיקט עם רוטב ברנז, סטייק צלוי ואספרגוס עם חמאה Béarnaise, ו ביצי אספרגוס בנדיקט (מתכונים דומים).
הוראות
1
מברישים את הגריל בשמן, מחממים לחום בינוני-גבוה, מלטפים את הסטייק יבש, מתבלים במלח ופלפל וגריל, בערך 2-4 דקות לכל צד לנדיר בינוני ומניחים בצד.להביא סיר גדול של מים לרתיחה ולהפחית את החום בינוני.סדקי ביצה לתוך קערה, סובבי את המים בסיר ושפכי את הביצה מהקערה לתוך המים וחזרי על ביצה נוספת.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
1 כפית מלח היקורי מעושן
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
ערמוני מים, משולבים
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות
2
תן לביצים לבשל עד שהלבנים נקבעים אבל החלמונים הם לא, על 2-3 דקות ולדוג אותם החוצה.חזור על 2 הביצים הנותרות.צלחת מאפינס אנגלית, העליון עם סטייק דק פרוס, אספרגוס, ביצים עלומות ורוטב bearnaise וליהנות חם.
מרכיבים שתצטרך
רוטב ברניז
½ כפיות מלח
ביצה עלומה
סטייק פרוס
2 כפות פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות
זנים של פטריות
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
Cippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דק
סטייק עובד ממש טוב עם מרלו, קברנה סוביניון, ופינו נואר. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כגון פינו נואר או מרלו, בעוד סטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כגון קברנה סובינגון. יין אחד אתה יכול לנסות הוא ריימונד R אוסף מרלו. יש לו 4.1 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 12 דולר.