סטייק צ'יפוטלה עם גרגרי חיטה טורקיים
סטייק צ'יפוטלה עם גרגרי חיטה טורקיים יכול להיות רק המנה העיקרית שאתם מחפשים. והוא יספק כ 4 מנות. מנה זו מכילה כ 53 גרם חלבון 22 גרם של שומן, וסך הכל 492 קלוריות. המתכון הזה מכסה %37 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. זה מושלם עבור יום ולנטין. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו מיץ לימון, סטייק סינטה, צ'ילי צ' יפוטלה ברוטב אדובו, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. מתכונים דומים: סטייק צ'יפוטלה עם גרגרי חיטה טורקיים, פירות יער חיטה לימון עם כרוב ניצנים קלויים (+כל מה שאי פעם רצית לדעת על גרגרי חיטה!), ו סלט חיטה בולגור-בסגנון טורקי.
הוראות
בסיר בינוני, לשלב את גרגרי החיטה עם המים ולהביא לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד גרגרי החיטה הם מכרז אבל עדיין לעיס, על 2 שעות..
לנקז ולתת מגניב לטמפרטורת החדר.
בינתיים, במעבד מזון מיני, מחית את העגבניות הקצוצות עם הצ ' יפוטלים ורוטב adobo.
העברה לקערה בינונית. מערבבים את רסק העגבניות, מיץ לימון, דבש, שום, קינמון וכמון.
מוסיפים 3 כפות שמן זית; מתבלים במלח ופלפל.
שים את הסטייק בצלחת ומעיל רדודים עם 1/4 כוס של רוטב עגבניות-צ ' יפוטלה. מערבבים את גרגרי החיטה לתוך הרוטב הנותרים ומתבלים במלח. מכסים ומקררים בין לילה את הסטייק וגרגרי החיטה.
להדליק גריל או לחמם מחבת גריל. הביאו את הסטייק ופירות החיטה לטמפרטורת החדר. שמן את הגריל ומבשל את הסטייק על אש בינונית-חמה במשך כ 4 דקות לכל צד, או עד חרוך קלות משני הצדדים ונדיר בינוני בתוך.
להעביר את הסטייק ללוח חיתוך ולתת לנוח במשך 5 דקות.
בקערה בינונית, מערבבים את החומץ עם 1 כפית הנותרים של שמן זית.
מוסיפים את עגבניות שרי, מלפפון ופטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל וזורקים היטב. פורסים את הסטייק בעובי 1/4 אינץ ' ומגישים עם גרגרי החיטה וסלט העגבניות.
הפוך קדימה: רוטב עגבניות-צ ' יפוטלה וסלט ברי החיטה יכול להיות בקירור עד 3 ימים.
המלצת יין: סטייק נדיר רוטב עגבניות אינטנסיבי להצביע על יין אדום עשיר באותה מידה, עם שפע של פירות בשלים. בחר סירה עסיסי, גמיש ממדינת וושינגטון, אחד בלי יותר מדי טאנין או אלון סמוקי, כגון מציאה 2000 Snoqualmie או 1999 Hogue.