סטייק צלעות עם חמאת עשבים ופלפל חרוך
ניתן להכין את המתכון לסטייק צלעות עם חמאת עשבים ופלפלים חרוכים תוך שעה ו-5 דקות בערך . מתכון ללא גלוטן זה מגיש 4 . חלק אחד של המנה הזו מכיל בסביבות 13 גרם חלבון , 27 גרם שומן , ובסך הכל 339 קלוריות . 4 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. יום האהבה יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. אם יש לכם בצל ירוק, מלח כשר, סטייק צלעות חתוך כפול וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה עובד היטב כמנה עיקרית די יקרה. בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 54% . הציון הזה די טוב. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: סטייק צלעות עם פלפלים וחמאת גורגונזולה , עין צלעות בגריל עם שאלוט צלוי וחמאת עשבי תיבול , ועין צלעות בגריל עם שאלוט צלוי וחמאת עשבים .
הוראות
הניחו את הסטייק שטוח על קרש; קשרו חוט מטבח בחוזקה סביב הצדדים (כולל העצם) כדי לעזור לסטייק לשמור על צורתו במהלך הבישול.
טוחנים את הפטריות במטחנת תבלינים או בלנדר; מעבירים לקערה ומערבבים עם השום, החומץ הבלסמי, הסוכר החום, 1 כף רוטב ווסטרשייר, 1 1/2 כפות רוזמרין, פתיתי הפלפל האדום ו-2 כפיות מלח.
חותכים 8 חריצים עמוקים במרחק של כ-1 אינץ' זה מזה בכל רחבי הסטייק; ממלאים כל חריץ בחלק מתערובת הפטריות, ואז משפשפים את השאר על כל הבשר.
מעבירים את הסטייק לצלחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים עד 4 שעות.
מוציאים מהמקרר כשעה לפני הצלייה.
בינתיים, שלבו בקערה את החמאה, בצל ירוק, פטרוזיליה, 1 כף רוטב ווסטרשייר הנותרת ו-1/2 כף רוזמרין, וכפית מלח. מכסים ומקררים עד לשימוש.
מחממים גריל לגובה בינוני, ואז מתכוננים לחום עקיף: לגז, כבו את המבערים בצד אחד. לפחם, דחפו את הגחלים לצד אחד.
מברישים את הסטייק בשמן זית, ואז מניחים בצד הקריר של הגריל (חום עקיף). מכסים ומבשלים, הופכים מדי פעם, עד שמדחום המוחדר לחלק העבה ביותר רושם 110 מעלות פרנהייט עד 120 מעלות פרנהייט, 20 עד 30 דקות. העבר את הסטייק לצד החם יותר של הגריל (חום ישיר) ומבשלים עד שהמדחום רושם 125 מעלות פרנהייט, 2 עד 3 דקות נוספות לכל צד.
מעבירים לקרש חיתוך ונותנים לנוח 15 דקות, מורחים מעט מחמאת עשבי התיבול.
בינתיים, צולים את הפלפלים על אש ישירה, הופכים, מברישים במיץ הלימון ומתבלים במלח, עד שהם חרוכים, 8 עד 10 דקות. מעל הסטייק עוד חמאת עשבים ומגישים עם הפלפלים.
יין מומלץ: פינו נואר, מרלו, קברנה סוביניון
פינו נואר, מרלו וקברנה סוביניון הם הבחירות המובילות שלי לסטייק. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים יותר משתלבים עם אדומים קלים או בינוניים, כמו פינו נואר או מרלו, בעוד שסטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כמו קברנה סוביניון. ה-Skater Girl מהדורה מוגבלת של פינו נואר עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 30 דולר לבקבוק.
![סקייטר גירל פינו נואר במהדורה מוגבלת]()
סקייטר גירל פינו נואר במהדורה מוגבלת
ניחוחות של פאי דובדבנים, רימונים ופירות ליצ'י מלווה בטעמים תוססים של ריבת תותים עם רמזים של קצפת, ציפורן וקינמון. זהו יין יפה עם חומצה בהירה ומבנה ידידותי למזון.