קושימומחה
מוכן ב1 ש, 30 דק.
מנות8
ציון בריאות3
דיאטותפסקאטרית
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

סלמון עם כשות ברנייז מעל מחית כרובית

סלמון עם כשות ברנייז מעל מחית כרובית
סלמון עם כשות ברנייז מעל מחית כרובית נטול גלוטן, ופסקאטרי ומספק כ 8 מנות. מנה אחת של מנה זו מכילה בערך 8 גרם חלבון, 41 גרם שומן, ובסך הכל של 411 קלוריות. המתכון הזה מכסה 11% של הדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מההכנה לצלחת, המתכון הזה מסתובב 1 שעה ו 30 דקות. אם יש לכם חמאה מבהירה, שמן זרעי ענבים, פלפל קאיין ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותה. 1 אדם עשה את המתכון הזה יעשה את זה שוב. זה מובא לך על ידי מזוןרשת. החלטנו את המתכון הזה מגיע ציון כפית של 27%. הציון הזה די גרוע. נסו סלט סלמון מעושן עם רוטב ברנייז, ביצים עלומות וסלמון מעושן עם דובי טרגון, ו ביצים עלומות וסלמון מעושן עם ברנייז שמיר (מתכונים דומים).

הוראות

1
למחית הרתיחו כרובית במים מומלחים עד שהם רכים מאוד.
מרכיבים שתצטרך
קרקרים מחיטה מלאהקרקרים מחיטה מלאה
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
2
מסננים היטב, מערבבים פנימה שמנת כבדה ומחית בעזרת בלנדר טבילה.
מרכיבים שתצטרך
כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)
ציוד שתשתמש בו
בלנדר טבילהבלנדר טבילה
3
מוסיפים חמאה מעוקבת וממזגים עוד יותר להחלקת המחית. מתבלים, לפי הטעם, במלח ופלפל לבן ושומרים על חום.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס מיונז, כמו הלמנ'ס1 כוס מיונז, כמו הלמנ'ס
2 זיתים ממולאים בפימיינטו2 זיתים ממולאים בפימיינטו
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
4
לרוטב, מבשלים בירה, שאלוט, 1 כף מהכשות (שומרים את השאר), טימין ופלפל לבן עד שהנוזל מצטמצם בחצי. מסננים ומאפשרים להתקרר לטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס מיונז, כמו הלמנ'ס1 כוס מיונז, כמו הלמנ'ס
שאלוט, מגורר או טחוןשאלוט, מגורר או טחון
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
2 כוסות שיני שום2 כוסות שיני שום
1/2 פאונד חוואר קצוץ1/2 פאונד חוואר קצוץ
5
מוסיפים את החלמונים לדוד כפול המותאם מעל מחבת מים רותחים בקושי. (על מנת להימנע מביצים מקושקשות, מפלס המים לא צריך לגעת בתחתית קערת הדוד הכפול.) מתחילים להקציף את החלמונים בשוט ומוסיפים 1 כף מהפחתת הבירה. מקציפים עד שהחלמונים עבים, כ -5 דקות. מפוררים את הכשות הנותרות להפחתה כדי להעצים את הטעם.
מרכיבים שתצטרך
זנים של פטריותזנים של פטריות
צמצוםצמצום
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
1/2 פאונד חוואר קצוץ1/2 פאונד חוואר קצוץ
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
ציוד שתשתמש בו
6 1/2 אונקיות שוקולד לא ממותק, קצוץ דק6 1/2 אונקיות שוקולד לא ממותק, קצוץ דק
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
6
הסר את כל מכלול הדוד הכפול (סיר והכל) למשטח חסין חום כמו קרש חיתוך גדול. הרם את הדוד הכפול מהסיר והניח מגבת מטבח לחה ונקייה מעל הסיר, תחב את הקצוות הרופפים של המגבת מתחת לבסיס הסיר, והחזיר את קערת הדוד הכפול למקומה כך שתתיישב על גבי המגבת הלחה.
מרכיבים שתצטרך
12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
6 1/2 אונקיות שוקולד לא ממותק, קצוץ דק6 1/2 אונקיות שוקולד לא ממותק, קצוץ דק
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשהסופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות
7
יוצקים מעט מהחמאה המובהרת לקערה בזרם יציב איטי תוך כדי הקצפה מתמדת. כשהתערובת מסמיכה, החלף חלק מהפחתת הבירה עם החמאה, עד שכל החמאה וההפחתה מתחלבים.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות סוכר דמררה3 כפות סוכר דמררה
צמצוםצמצום
2 זיתים ממולאים בפימיינטו2 זיתים ממולאים בפימיינטו
1/2 פאונד חוואר קצוץ1/2 פאונד חוואר קצוץ
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
8
מוסיפים את פלפל הקאיין ומיץ הלימון.
מרכיבים שתצטרך
1 ג'לפנו טרי שלם1 ג'לפנו טרי שלם
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
9
מוסיפים מלח, במידת הצורך. התאימו את עובי הרוטב על ידי הקצפה במים חמים נוספים. מניחים בצד באזור חם עד מוכן לשימוש. (שימו לב שלא ניתן להכין רוטב זה מראש, לכן נסו לתזמן אותו ככל האפשר לזמן ההגשה.)
מרכיבים שתצטרך
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
10
מחממים את שמן זרעי הענבים במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה עד שהוא מנצנץ. מתבלים את פילה הסלמון במלח ופלפל וצורבים תחילה את הבשר כלפי מטה, ומשאירים ללא הפרעה לדקות הראשונות כדי לאפשר להתחיל בתהליך הקרמליזציה ולמנוע קריעת הבשר. כדי להשלים את הטעם של הפחתת הבירה, רצוי לשים צרוב קשה על הסלמון, כלומר להשאיר אותו לצרוב עד שהוא חום כהה (אך לא שרוף) זהוב. הפוך את הדג וצורב את הצד השני באותה צורה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
מיונז, ועוד, לפי הצורךמיונז, ועוד, לפי הצורך
עלי טימין טריים טחונים, מופשטים מ-3 או 4 ענפים גדוליםעלי טימין טריים טחונים, מופשטים מ-3 או 4 ענפים גדולים
צמצוםצמצום
1/2 פאונד חוואר קצוץ1/2 פאונד חוואר קצוץ
Cippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דקCippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דק
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
11
מסירים מהאש כדי לתת לנוח ולכסות כדי לשאת לבשל עד שהוא מתקלף.
12
כף מעט מחית כרובית על הצלחת. למעלה עם חתיכת סלמון, קצת רוטב, וענף של חרדל.
מרכיבים שתצטרך
קרקרים מחיטה מלאהקרקרים מחיטה מלאה
ChervilChervil
מיונז, ועוד, לפי הצורךמיונז, ועוד, לפי הצורך
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)

מרכיבים

596 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקחמאה, קוביותחמאה, קוביות1ראשכרובית, מופרדת לפרחיםכרובית, מופרדת לפרחים1צביטהקמצוץ פלפל קאייןקמצוץ פלפל קאיין2(חוֹרֶף)טחון טרי צ'רבילטחון טרי צ'רביל2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק3 כפות סוכר דמררה3 כפות סוכר דמררה3חלמוניםחלמונים2(חוֹרֶף)שמן זרעי ענביםשמן זרעי ענבים1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקכוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון170אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)פילה סלמוןפילה סלמון0(יכול להיות או להרחיק)1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים8ריבס, קצוץ טרי או קפואמלח ופלפל שחור טחון טרימלח ופלפל שחור טחון טרי8ריבס, קצוץ טרי או קפואמלח ופלפל לבן טחון טרימלח ופלפל לבן טחון טרי1שאלוט, טחוןשאלוט, טחון1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)עלי טימין יבשיםעלי טימין יבשים1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקבירה חיטה בסגנון אוקטוברפסט (מומלץ: מרזן)בירה חיטה בסגנון אוקטוברפסט (מומלץ: מרזן)0(יכול להיות או להרחיק)1 כוס מיונז, כמו הלמנ'ס1 כוס מיונז, כמו הלמנ'ס2(חוֹרֶף)כשות מיובשות, מחולקותכשות מיובשות, מחולקות

יין מומלץ: שרדונה, פינו נואר, סוביניון בלאן

סלמון עובד ממש טוב עם שרדונה, פינו נואר וסוביניון בלאן. כדי להחליט על לבן או אדום, כדאי לשקול את התבלינים ואת הרטבים. שרדונה הוא חבר נהדר למנות חמאתיות וקרמיות, ואילו סוביניון בלאן יכול להשלים מנות עשבי תיבול או הדרים. אדום בהיר, נמוך טאנין כמו פינו נואר הולך נהדר עם סלמון צלוי או בגריל. אתה יכול לנסות חציר לשפוך היל קלשון שרדונה. הסוקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 4.3 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ -17 דולר לבקבוק.
חציר לשפוך היל קלשון שרדונה
חציר לשפוך היל קלשון שרדונה
 מראה מבריק, קש חיוור עם גוונים ירוקים. תסיסה במיכל נירוסטה מאפשרת ביטוי מלא של ארומת פירות שרדונה ללא השפעה של אלון או ליס וכתוצאה מכך זר פירות טרופי בהיר ונקי. החיך עשיר בפירות טרופיים, חומציות ציפי נקייה מאזנת את אופי הפירות המתוקים וכתוצאה מכך חיך בהיר ורענן. כאשר שרדונה באיכות טובה משמש שרדונה לא מכוסה לוקח על רמה חדשה לגמרי של עומק ועוצמה.