סלמון צלוי אשורי
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו סלמון צלוי שלם, סלמון צלוי, ו סלמון צלוי (מתכונים דומים).
הוראות
בקערה, לשלב שום, מיץ לימון, שמן זית, הל, ציפורן, ואם תרצה, 1/2 כפית מלח.
על צלחת, מערבבים זרעי שומשום ושמיר.
שוטפים סטייקים סלמון, לנקז, להוסיף לתערובת שמן, ולהפוך למעיל. הרם סטייקים, 1 בכל פעם, ולהניח כל צד לחתוך בתערובת זרע למעיל.
מניחים בשכבה אחת על צלחת.
שמן קל גריל ברביקיו מעל מיטה מוצקה של גחלים בינוניות או גריל גז על חום בינוני (אתה יכול להחזיק את היד שלך ברמת הגריל רק 5 עד 6 שניות).
שים דג על הגריל. סגור מכסה על גריל גז.
לבשל דגים עד השחמה על הקרקעית, 3 עד 4 דקות. הסתובב עם מרית רחבה והמשיך לבשל עד שהדגים יהיו אטומים אך עדיין לחים למראה במרכז החלק העבה ביותר (חתוך לבדיקה), 4 עד 6 דקות יותר.
עם מרית, להעביר דגים לצלחות. מתבלים לפי הטעם במלח ומיץ מפלחי לימון.
יין מומלץ: שרדונה, פינו נואר, סוביניון בלאן
שרדונה, פינו נואר וסוביניון בלאן הם בחירה מצוינת לסלמון. כדי להחליט על לבן או אדום, אתה צריך לשקול תיבול ורטבים שלך. שרדונה הוא חבר נהדר של חמאה, מנות שמנת, בעוד סוביניון בלאן יכול להשלים עשב או מנות מרוכז הדרים. בעל גוף בהיר, אדום טאנין נמוך כגון פינו נואר הולך נהדר עם סלמון צלוי או בגריל. יין אחד אתה יכול לנסות הוא Foley Estate Winery Sta. ריטה הילס שרדונה. יש לו 4.3 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 27 דולר.
![יקב פולי סטיישן. ריטה הילס שרדונה]()
יקב פולי סטיישן. ריטה הילס שרדונה
כרמי ראנצ ' ו סנטה רוזה (Rancho Santa Rosa Vineyard) תוכננו במקור כמיקרו-יקבים בודדים המתוכננים ל-59 בלוקים ייחודיים המבוססים על אדמה, חשיפה, גובה, ציון, rootstock ושיבוט. רנצ ' ו סנטה רוזה מייצרת יינות עשירים ומשיי להפליא.