סלסה צ'יפוטלה
סלסה צ'יפוטלה יכולה להיות רק המתאבן שאתם מחפשים. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 7 גר' של חלבון, 12 גרם של שומן, וסך הכל 284 קלוריות. המתכון הזה מכסה %15 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. גשו לסופר וקנו שמן זית, בצל, מיץ ליים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכון זה מהמתכונים שלי יש 1 אוהדים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכון זה אופייני למטבח המקסיקני. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן, וכל 30 דיאט. נסו סלסה טאקרה-סמוקי צ'יפוטלה סלסה אבוקדו, רוטב חריף קלוי סלסה צ'יפוטלה, ו דלעת קלויה צ'יפוטלה, קסדיות פטריות וקייל עם בשר דלעת צ' יפוטלה וסלסה כרוב (מתכונים דומים).
הוראות
מכסים את התחתית של מחבת גריל 10 עד 12 אינץ ' או מחבת טיגון כבדה עם נייר כסף ולהגדיר על חום גבוה. כאשר חם, להגדיר עגבניות, בצל, ושום על נייר. הפעל מדי פעם עד השחמה כתמים בכל רחבי, 5 עד 6 דקות עבור שום, 9 עד 12 דקות עבור בצל ועגבניות; להסיר כל אחד כמו לעשות.
מוסיפים צ 'ילי מיובש (להשמיט את השלב הזה אם באמצעות צ' ילי משומר) למחבת ולהפוך לעתים קרובות רק עד מעט מתרכך כהה כתמים, 1 עד 2 דקות.
Stem chiles; לחתוך לפתוח ולהסיר זרעים. לובש כפפות גומי, לשבור או לחתוך צ ' ילי לחתיכות קטנות; ירידה לתוך בלנדר. עגבניות הליבה לחתוך לחתיכות; להוסיף בלנדר. לקלף בצל ושום; קוצצים גס ולהוסיף לבלנדר. מערבולת תערובת עד חלקה, דוחף אותו לתוך להבים לפי הצורך.
יוצקים שמן זית למחבת 10 עד 12 אינץ ' על חום בינוני גבוה; כאשר חם, מוסיפים תערובת עגבניות ומערבבים לעתים קרובות עד שהוא מבעבע במהירות, 3 עד 4 דקות.
מוסיפים מיץ ליים ומערבבים מדי פעם עד שסלסה עבה למדי, 10 עד 15 דקות יותר.