סרטנים במרק בוטנים
לכי לחנות וקחי שום, שעועית, בצל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. . מתכונים דומים: סרטנים Satay (סרטנים / שרימפס עם רוטב בוטנים חריף), סרטנים בגריל עם ויניגרט בוטנים לימון חריף, ו מרק סרטנים יבשים..
הוראות
מביאים את המים והמלח לרתיחה בסיר גדול.
מוסיפים את הסרטנים למים וחוזרים לרתיחה; מבשלים ברתיחה במשך 5 דקות.
הסר את הסרטנים עם מסננת ולהניח בצד.
מבשלים את השעועית, חצילים, ובוק צ ' וי במים עד רך מעט, על 3 דקות.
מסננים ושומרים את הנוזל. תניח את הירקות בצד.
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה מעל חום בינוני; מבשלים ומערבבים את הבצל והשום בשמן החם עד ריחני, כ 5 דקות.
מפזרים את אבקת achiote על התערובת; מערבבים עד שאתה מייצר צבע כתום אדום אפילו.
מוסיפים את חמאת הבוטנים וממשיכים לערבב עד שחמאת הבוטנים נמסה באופן שווה לתוך התערובת. מערבבים את המים השמורים לתוך התערובת ומביאים לרתיחה; מבשלים לרתיחה במשך 3 דקות לפני ערבוב סרטנים וירקות. המשך רותחים יחד 2 דקות יותר לפני ההגשה.