עוגה פריוליאנית קלאסית: גובאנה
עוגת פריוליאנית קלאסית: גובאנן היא קינוח שמגיש 4. מנה אחת מכילה 976 קלוריות, 19 גרם חלבון ו-58 גרם שומן. תמורת 2.14$ למנה, המתכון הזה מכסה 27% מהדרישות היומיות שלכם של ויטמינים ומינרלים. 3 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. המתכון הזה מבית Foodnetwork דורש חתיכות שוקולד מתוקות למחצה, אתרוג מסוכר, אגוזי מלך וביצים. מההכנה ועד הצלחת, מתכון זה לוקח כשעתיים ו-22 דקות. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון טוב של 58%. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו עוגה צהובה עם חמאה שחומה קלאסית לחבר קלאסי, עוגת פאונד קלאסית ועוגה לבנה קלאסית.
הוראות
מחממים תנור ל-375 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית עוגייה.
בקערת ערבוב גדולה מערבבים את אגוזי המלך, אגוזי הלוז, גרידת הלימון, גרידת התפוז, אתרוג מסוכר, חתיכות שוקולד, דומדמניות ונוזל ההשריה ומערבבים לאיחוד.
מוסיפים את החלבונים ו-1/4 כוס סוכר ומקפלים יחד.
מרדדים את המאפה למלבן בגודל 10 על 16 אינץ' וממקמים את הצד הארוך ביותר במקביל לקצה משטח העבודה. מורחים את המילוי על המאפה באופן שווה, ומשאירים 2 סנטימטרים ללא כיסוי בקצה 1.
מגלגלים את המאפה כמו ג'לירול מדרום לצפון כך שייראה כמו צינור עבה.
יוצרים עיגול של הצינור על ידי הצמדת שני הקצוות הפתוחים כמו זר פרחים.
מברישים בחלמונים הטרופים ומפזרים את יתרת הסוכר.
מניחים על תבנית ואופים 50 דקות. מניחים להתקרר לפני החיתוך.
במעבד מזון, מניחים 4 אונקיות חמאה, 1 כפית מלח ו-2 1/2 כוסות קמח ומערבבים עד למרקם של פירורי לחם. מוסיפים לאט מי קרח עד שהבצק מתאחד.
מוציאים ויוצרים כדור, ואז משטחים אותו למלבן בגודל 8 על 10 אינץ' ומכניסים למקרר. זה נקרא תערובת הפסטה.
במעבד מזון, מניחים את יתרת החמאה ו-1 כוס הקמח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומגרדים על הלוח. עובדים במהירות, יוצרים תערובת זו בריבוע בגודל 4 אינץ' ומכניסים למקרר. זה נקרא תערובת בורו.
לאחר 1/2 שעה, כאשר 2 התערובות דומות במרקם, מניחים את תערובת הפסטה על משטח שיש נקי מקומח היטב.
מניחים במרכז את תערובת הבורו ומקפלים מעליה את תערובת הפסטה, כמו עוטפים מתנה. משטחים עם מערוך ומרדדים למלבן בגודל 8 על 16 אינץ', מקמחים באופן קבוע. אם חמאה מגיעה לפני השטח, מקמחים את המקום בכבדות וממשיכים לעבוד. קפלו את השליש התחתון למעלה ושליש העליון למטה ליצירת חבילה קטנה והסתובבו 90 מעלות בכיוון השעון. טפחו את הבצק עם מערוך כדי להיצמד ומרדדים שוב למלבן גדול בגודל 8 על 16 אינץ'. חוזרים על תהליך הקיפול ומקררים 30 דקות, מכוסה במטלית לחה.
מוציאים וחוזרים על תהליך הגלגול והקיפול 3 פעמים. אפשר 30 דקות קירור בין כל תמרון. כעת הבצק מוכן ויישמר במקרר 10 ימים, עטוף היטב בניילון נצמד.
יין מומלץ: קרם שרי, יציאה, Moscato Dasti
קרם שרי, פורט ומוסקטו ד'אסטי הם אפשרויות נהדרות לעוגה. כלל נפוץ של זיווג יין הוא לוודא שהיין שלך מתוק יותר מהאוכל שלך. קינוחים עדינים הולכים היטב עם מוסקטו ד'אסטי, קינוחים אגוזים עם שמנת שרי וקינוחי קרמל או שוקולד משתלבים היטב עם פורט. Famille Vincent Cremant de Bourgogne עם דירוג 4 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה כ-24 דולר לבקבוק.
![Famille Vincent Cremant de Bourgogne]()
Famille Vincent Cremant de Bourgogne
מענבי השרדונה נוצץ זה מעניק ברית לרעננות, גוף וחלקות. הקרמנט ברוט יבש ומציע בועות עדינות (1.5 מיליון/30 דקות - ספרנו אותן אבל אתם לא חייבים להאמין לי בשביל זה!), רמזים לפרחים באף, פריכים ופירותיים בחך. זוהי קלאסיקה נהדרת לכל אירוע חגיגי.