עוגת ספוג פסח עם תפוחים
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 2 שעות. אם יש לך מלח, עמילן תפוחי אדמה, סוכר, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכונים דומים: עוגת ספוג קקאו פסח, עוגת ספוג שוקולד פסח, ו קקאו פסח-עוגת ספוג כתומה.
הוראות
מחממים תנור ל 163°. יש מוכן מחבת springform 9 אינץ' ; לא לשמן אותו.
מנפים עוגת ארוחה עם עמילן תפוחי אדמה לקערה. מקציפים חלמונים בקערה גדולה עם מיקסר חשמלי. הכה בסוכר כוס. שוט במהירות גבוהה על 5 דקות או עד התערובת היא חיוורת ועבה מאוד. מערבבים במיץ לימון גרידה.
בקערה גדולה ונקייה אחרת, להכות חלבונים ביצה ומלח עם מיקסר עד פסגות רכות טופס. בהדרגה לנצח בסוכר כוס הנותרים. לנצח במהירות גבוהה עד הלבנים הם נוקשה ומבריק אבל לא יבש.
מקפלים עוגת תערובת לחלמונים. מקפלים קלות לבנים ב 3 קבוצות, רק עד הבלילה מעורבב.
כפית קלות על שליש הבלילה במחבת מוכנה. בעדינות לכסות עם מחצית התפוחים.
מפזרים אותם עם 2 כפיות תערובת קינמון. למעלה עם חצי הבלילה הנותרים, ואז עם התפוחים הנותרים, ומפזרים אותם עם תערובת הקינמון הנותרים. כפית נותרת הבלילה על תפוחים להפיץ בעדינות.
אופים על 1 שעה או עד העליון הוא מוצק ובוחן עוגה מוכנס במרכז העוגות יוצא נקי. מגניב במחבת על מדף 10 דקות. הפעל מרית מתכת בזהירות סביב עוגה.
הסר צדדים של מחבת. מגניב לגמרי. (עוגה ניתן לשמור, מכוסה, 2 ימים במקרר.)