עוגת ספוג שוקולד
תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל עוגת ספוג שוקולד. מתאים ל-6 מנות. מנה אחת מכילה עד 4 גר' של חלבון, 23 גרם של שומן, וסך הכל 375 קלוריות. גשו לסופר וקנו שוקולד צ'יפס מריר-מתוק, תמצית ונילן, אבקת קקאו טבעית, ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו עוגת ספוג שוקולד, עוגת ספוג שוקולד, ו עוגת ספוג עם פודינג ושוקולד (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 204°. בשורה התחתונה של 13x9x2 " תבנית אפייה מתכת עם נייר קלף. נייר חמאה וצדדים של מחבת; אבק עם אבקת קקאו, הקשה על עודף. לנפות קמח הנותרים 1/4 כוס אבקת קקאו דרך מסננת בסדר רשת לתוך קערה קטנה. חזור על סינון 2 פעמים נוספות. הניחו בצד את תערובת הקמח.לפצח 2 ביצים לתוך קערה עמוקה גדולה. להפריד את הנותרים 2 ביצים, הוספת חלמונים לקערה עם ביצים שלמות ומניח לבנים בקערה עמוקה בינונית. שים את הלבנים בצד.
באמצעות מיקסר חשמלי, לנצח ביצים וחלמונים שלמים על מהירות נמוכה במשך 1 דקה. להגדיל את המהירות בינוני; בהדרגה להוסיף 1/2 כוס סוכר. לנצח עד התערובת היא עבה וחיוורת, על 3 דקות. מקציפים בוניל.
באמצעות מקצף נקי ויבש, להכות חלבונים ביצה עד קצף.
מפזרים 1 כפית סוכר מעל. המשך להכות עד פסגות רכות טופס, על 1 דקה.
מפזרים הנותרים 5 כפיות סוכר מעל ולהכות עד meringue הוא עבה ומבריק, על 30 שניות.
באמצעות מרית גומי, מקפלים חצי מקצפת לתערובת ביצים. לנפות חצי מרכיבים יבשים על הבלילה לקפל עד רק מעורבב. חזור עם הנותרים מרנג מרכיבים יבשים.
לגרד את הבלילה למחבת מוכנה, מתפשט באופן שווה לקצוות.
אופים עד מעיינות עוגה בחזרה כאשר לחוץ בעדינות עם קצות האצבעות, 10-12 דקות.
תן לעוגה להתקרר במחבת על מתלה תיל. תריץ סכין מסביב לצדדים כדי לשחרר עוגה.
מניחים קרש חיתוך על גבי מחבת. הפוך עוגה על הלוח; הסר מחבת. בזהירות לקלף קלף. באמצעות סכין משונן, לקצץ קצוות כדי ליצור שכבה אפילו.
להביא קרם לרתיחה בסיר קטן על חום בינוני-נמוך.
הסר מהחום; להוסיף שבבי שוקולד ומערבבים עד הדובדבן הוא חלק ומבריק.
תן מגניב להתעבות מעט, על 15 דקות.
באמצעות מרית אופסט, להפיץ חצי הדובדבן למטה באמצע העוגה; חלקה באופן שווה לקצוות.
חותכים לרוחב עוגה ל 3 חתיכות. מחסנית חתיכות לעשות 3 שכבות.
מורחים הדובדבן שנותר על צידי העוגה. לעשות קדימה: יכול להתבצע 2 ימים קדימה. לאחסן אטום בטמפרטורת החדר.