קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 20 דק.
מנות20
ציון בריאות1
מגזין

עוגת קילו תפוזים

עוגת קילו תפוזים
גשו לסופר וקנו חמאה, קמח, תמצית ונילן, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 2 שעות ו 20 דקות. נסו עוגת פאונד תפוז דם עם זיגוג גרידת תפוז, עוגת קילו תפוזים, ו עוגת קילו תפוזים (מתכונים דומים).

הוראות

1
תראה איך להכין את המתכון הזה.
2
מחממים את התנור ל 350 מעלות. שמן וקמח שני 8 1/2 x 4 1/2 x 2 1/2-מחבתות כיכר אינץ. קו תחתית עם נייר קלף.
מרכיבים שתצטרך
קמח לכל מטרהקמח לכל מטרה
ציוד שתשתמש בו
נייר אפייהנייר אפייה
מחבת כיכרמחבת כיכר
תנורתנור
3
קרם החמאה ו 2 כוסות של סוכר מגורען בקערה של מערבל חשמלי מצויד מצורף ההנעה במשך כ 5 דקות, או עד אור ורך. עם המיקסר על מהירות בינונית, לנצח את הביצים, אחד בכל פעם, ואת גרידה כתומה.
מרכיבים שתצטרך
סוכר מגורעןסוכר מגורען
גרידה כתומהגרידה כתומה
חמאהחמאה
קרםקרם
ביצהביצה
ציוד שתשתמש בו
מערבל ידמערבל יד
בלנדרבלנדר
קערהקערה
4
בקערה גדולה, לנפות יחד את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, ומלח. בקערה אחרת, לשלב 1/4 כוס מיץ תפוזים, חלב חמאה, ווניל.
מרכיבים שתצטרך
סודה לשתייהסודה לשתייה
מיץ תפוזיםמיץ תפוזים
חלב-חמאהחלב-חמאה
ונילוניל
קמח לכל מטרהקמח לכל מטרה
מלחמלח
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
5
מוסיפים את תערובות הקמח והחמאה לסירוגין לבלילה, מתחילים ומסתיימים בקמח. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין המחבתות, להחליק את צמרות, ואופים במשך 45 דקות עד 1 שעה, עד בודק עוגה יוצא נקי.
מרכיבים שתצטרך
חלב-חמאהחלב-חמאה
קמח לכל מטרהקמח לכל מטרה
ציוד שתשתמש בו
תנורתנור
6
בעוד העוגות אופות, מבשלות את 1/2 הכוס הנותרת של סוכר מגורען עם מיץ התפוזים 1/2 כוס הנותרים בסיר קטן על אש נמוכה עד שהסוכר מתמוסס. כאשר העוגות נעשות, תן להם להתקרר במשך 10 דקות. קח אותם מהמחבתות והנח אותם על סט מדף אפייה מעל מגש. כפית את סירופ כתום על העוגות ולאפשר לעוגות להתקרר לחלוטין.
מרכיבים שתצטרך
סוכרסוכר
מיץ תפוזיםמיץ תפוזים
כתוםכתום
סירופסירופ
ציוד שתשתמש בו
תנורתנור
מחבת רוטבמחבת רוטב
7
כדי זיגוג, לשלב את הסוכר של ממתקים ומיץ תפוזים בקערה, ערבוב עם מקציף חוט עד חלקה.
מרכיבים שתצטרך
אבקת סוכראבקת סוכר
מיץ תפוזיםמיץ תפוזים
זיגוגזיגוג
ציוד שתשתמש בו
מקציףמקציף
קערהקערה
8
להוסיף עוד כמה טיפות של מיץ, במידת הצורך, כדי להפוך אותו לשפוך בקלות.
מרכיבים שתצטרך
מיץמיץ
9
יוצקים מעל החלק העליון של עוגה אחת ולאפשר זיגוג להתייבש. לעטוף היטב, ולאחסן במקרר.
מרכיבים שתצטרך
זיגוגזיגוג
עוטףעוטף