עוגת קילו תפוזים
גשו לסופר וקנו חמאה, קמח, תמצית ונילן, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 2 שעות ו 20 דקות. נסו עוגת פאונד תפוז דם עם זיגוג גרידת תפוז, עוגת קילו תפוזים, ו עוגת קילו תפוזים (מתכונים דומים).
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
מחממים את התנור ל 350 מעלות. שמן וקמח שני 8 1/2 x 4 1/2 x 2 1/2-מחבתות כיכר אינץ. קו תחתית עם נייר קלף.
קרם החמאה ו 2 כוסות של סוכר מגורען בקערה של מערבל חשמלי מצויד מצורף ההנעה במשך כ 5 דקות, או עד אור ורך. עם המיקסר על מהירות בינונית, לנצח את הביצים, אחד בכל פעם, ואת גרידה כתומה.
בקערה גדולה, לנפות יחד את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, ומלח. בקערה אחרת, לשלב 1/4 כוס מיץ תפוזים, חלב חמאה, ווניל.
מוסיפים את תערובות הקמח והחמאה לסירוגין לבלילה, מתחילים ומסתיימים בקמח. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין המחבתות, להחליק את צמרות, ואופים במשך 45 דקות עד 1 שעה, עד בודק עוגה יוצא נקי.
בעוד העוגות אופות, מבשלות את 1/2 הכוס הנותרת של סוכר מגורען עם מיץ התפוזים 1/2 כוס הנותרים בסיר קטן על אש נמוכה עד שהסוכר מתמוסס. כאשר העוגות נעשות, תן להם להתקרר במשך 10 דקות. קח אותם מהמחבתות והנח אותם על סט מדף אפייה מעל מגש. כפית את סירופ כתום על העוגות ולאפשר לעוגות להתקרר לחלוטין.
כדי זיגוג, לשלב את הסוכר של ממתקים ומיץ תפוזים בקערה, ערבוב עם מקציף חוט עד חלקה.
להוסיף עוד כמה טיפות של מיץ, במידת הצורך, כדי להפוך אותו לשפוך בקלות.
יוצקים מעל החלק העליון של עוגה אחת ולאפשר זיגוג להתייבש. לעטוף היטב, ולאחסן במקרר.