קושימומחה
מוכן ב1 ש, 5 דק.
מנות12
ציון בריאות5
סוגי מאכליםקינוח
מגזין

עוגת שוקולד תותים ויקטוריאנית

עוגת שוקולד תותים ויקטוריאנית
עוגת שוקולד תות ויקטוריאנית אורכת כשעה ו-5 דקות מתחילתה ועד סופה. לקינוח הזה יש 1018 קלוריות, 9 גרם חלבון ו-41 גרם שומן למנה. מתאים ל-12 ומחירו 1 מנות.74 דולר למנה. 84 אנשים שמחו שניסו את המתכון הזה. אם יש לך תמצית וניל, קיצור, סודה לשתייה ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. זה יהיה להיט באירוע יום האם שלך. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 44%. הציון הזה מוצק. עוגת שוקולד תות ויקטוריאנית, עוגת גרניום ויקטוריאנית ורדים וכריך לחתוך ויקטוריאני דומים מאוד למתכון הזה.

הוראות

1
בקערה קטנה מערבבים מים וקקאו עד לתערובת אחידה; לְהַפְרִישׁ. בקערה גדולה, קרם חמאה, סוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
מרכיבים שתצטרך
שבבי שוקולד וסוכר קונדיטורים נוספים, לא חובהשבבי שוקולד וסוכר קונדיטורים נוספים, לא חובה
חבילה אחת (32 אונקיות) סוכר קונדיטוריםחבילה אחת (32 אונקיות) סוכר קונדיטורים
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצוייםדובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
2
מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מקציפים פנימה וניל.
מרכיבים שתצטרך
דבש הדריםדבש הדרים
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
3
מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה; מוסיפים לתערובת המוקרמת לסירוגין עם תערובת הקקאו, וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
מרכיבים שתצטרך
על הסוכר של קונדיטוריםעל הסוכר של קונדיטורים
1 כף צבע מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית מאפיית קטיפה אדומה) או לפי הרצוי1 כף צבע מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית מאפיית קטיפה אדומה) או לפי הרצוי
לוראן מטבח מקצועי®לוראן מטבח מקצועי®
4
יוצקים לשניים משומנים ומקומחים 9-in. מחבתות בצורת לב.
5
אופים ב-350 מעלות למשך 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ ליד המרכז יוצא נקי. מצננים 10 דקות לפני שמוציאים מהתבניות לרשתות לצינון מלא.
ציוד שתשתמש בו
טעם חמאה צלולטעם חמאה צלול
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
6
פורסים 10 תותים; לְהַפְרִישׁ. טובלים את יתרת התותים השלמים בשוקולד מומס, כשלושה רבעים למעלה; נותנים לעודפים לטפטף.
מרכיבים שתצטרך
תוספת מוקצפת ותותים טריים פרוסים, לא חובהתוספת מוקצפת ותותים טריים פרוסים, לא חובה
זילוף בצורת לבזילוף בצורת לב
צנצנת עגבניות מיובשות ארוזות בשמן, סחוטות וקצוצותצנצנת עגבניות מיובשות ארוזות בשמן, סחוטות וקצוצות
7
מניחים על תבנית מרופדת בנייר שעווה; מקררים עד להתייצבות.
ציוד שתשתמש בו
ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®
8
להקפאה, לקיצור שמנת וסוכר קונדיטורים בקערה גדולה עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית; מוסיפים מים בהדרגה, מקציפים עד לקבלת מרקם חלק.
מרכיבים שתצטרך
ל-2 קיווי בינוניים, קלופים ופרוסיםל-2 קיווי בינוניים, קלופים ופרוסים
1-1/2 כוסות קוקוס פתיתים, קלוי1-1/2 כוסות קוקוס פתיתים, קלוי
1 גביע סוכר גלידה1 גביע סוכר גלידה
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצוייםדובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
9
מורחים בין השכבות ומעל למעלה ודפנות העוגה. מניחים בצד להתייצבות, כ-30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2/3 כוס פלפלים אדומים מתוקים קלויים קצוצים2/3 כוס פלפלים אדומים מתוקים קלויים קצוצים
10
לציפוי, מחממים שוקולד צ'יפס ושמנת בסיר קטן על אש בינונית עד שהשוקולד נמס, תוך ערבוב מדי פעם.
מרכיבים שתצטרך
2 כוסות (12 אונקיות) שוקולד צ'יפס מר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)2 כוסות (12 אונקיות) שוקולד צ'יפס מר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)
זילוף בצורת לבזילוף בצורת לב
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצוייםדובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
11
מורחים על עוגה חלבית עד לקבלת תערובת חלקה. מקררים עד להתייצבות.
מרכיבים שתצטרך
2/3 כוס פלפלים אדומים מתוקים קלויים קצוצים2/3 כוס פלפלים אדומים מתוקים קלויים קצוצים
12
לפני ההגשה מסדרים שתי שורות של תותים פרוסים על גבי העוגה בצורת לב. ממלאים את המרכז בשברי שוקולד ומפדרים בסוכר קונדיטורים אם רוצים.
מרכיבים שתצטרך
ל-2 קיווי בינוניים, קלופים ופרוסיםל-2 קיווי בינוניים, קלופים ופרוסים
שבבי שוקולדשבבי שוקולד
תוספת מוקצפת ותותים טריים פרוסים, לא חובהתוספת מוקצפת ותותים טריים פרוסים, לא חובה
13
מניחים תותים טבולים סביב הבסיס. שומרים במקרר.
מרכיבים שתצטרך
תוספת מוקצפת ותותים טריים פרוסים, לא חובהתוספת מוקצפת ותותים טריים פרוסים, לא חובה
12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם

מרכיבים

86אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)אפיית קקאואפיית קקאו21 כוס אפונה, קפואה או משומרת, כפי שהיא. מיובש, משוחזר. טרי, פר מבושל.1/2 כוס חלב מלא, או יותר לפי הצורך1/2 כוס חלב מלא, או יותר לפי הצורך21 כוס אפונה, קפואה או משומרת, כפי שהיא. מיובש, משוחזר. טרי, פר מבושל.על הסוכר של קונדיטוריםעל הסוכר של קונדיטורים227אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)חמאה, מרוכךחמאה, מרוכך12ריבס, קצוץ טרי או קפואChocolate shavings and additional confectioners' sugar, optionalChocolate shavings and additional confectioners' sugar, optional907אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)סוכר ממתקים חבילהסוכר ממתקים חבילה4ביציםביצים344אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)קמח לכל מטרהקמח לכל מטרה796 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקשמנת מתוקהשמנת מתוקה2706 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקשבבי שוקולד חצי מתוקיםשבבי שוקולד חצי מתוקים137אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)1-1/2 כוסות קוקוס פתיתים, קלוי1-1/2 כוסות קוקוס פתיתים, קלוי946אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)תותים טרייםתותים טריים500אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק21 כוס אפונה, קפואה או משומרת, כפי שהיא. מיובש, משוחזר. טרי, פר מבושל.6 אונקיות שוקולד לא ממותק איכותי, קצוץ גס6 אונקיות שוקולד לא ממותק איכותי, קצוץ גס1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן

יין מומלץ: קרם שרי, יציאה, Moscato Dasti

עוגת שוקולד בתפריט? נסה להתאים עם קרם שרי, פורט ומוסקטו ד'אסטי. כלל נפוץ של זיווג יין הוא לוודא שהיין שלך מתוק יותר מהאוכל שלך. קינוחים עדינים הולכים היטב עם מוסקטו ד'אסטי, קינוחים אגוזים עם שמנת שרי וקינוחי קרמל או שוקולד משתלבים היטב עם פורט. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא טרפתן מרלו. יש לו 4.4 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-34 דולר.
טרפתן מרלו
טרפתן מרלו
על האף, תווים פרחוניים של סיגלית כתוש מובילים את הדרך לניחוחות פירות כהים של דובדבנים שחורים, שזיפים בשלים ופטל שחור של הקיץ. ניחוחות מורכבים שממשיכים להתפתח בכוס. בחיך, היין מובנה ומאוזן היטב, מציע טעמים של פטל שחור ושזיף, עם רמז של שוקולד מריר ועור משובח. תחושת הפה מלאה ועשירה, עם טאנינים קטיפתיים רכים שממשיכים דרך היינות לטווח ארוך טעים עם ברווז, עוף על האש, שקדי חזיר מזוגגים בדובדבנים, מנות בקר וטלה, פסטות על בסיס עגבניות ופיצה זיתים שחורים ופטריות. 89% מרלו, 8% מלבק, 2% קברנה פרנק, 1% קברנה סוביניון