עוגת שיפון שוקולד
. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו-25 דקות. נסו עוגת שיפון שוקולד, עוגת שיפון שוקולד, ו עוגת שוקולד שיפון של אמא (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים מים קרים בקערה קטנה ומפזרים ג ' לטין מעל. להפריש 5 דקות כדי לרכך.
מניחים שוקולד מגורד בקערה גדולה חסינת חום.
יוצקים מים רותחים על שוקולד ומערבבים עד חלקה. מערבבים תערובת ג 'לטין לתוך תערובת שוקולד; מערבבים עד ג' לטין הוא מומס לחלוטין.
בקערה קטנה, להקציף חלמונים ביצה עם 1/2 כוס סוכר עד חלקה ואור.
מקציפים חלמונים לתערובת שוקולד, ואז מערבבים במלח ובתמצית וניל. אפשר לתערובת להתקרר.
בקערת ערבוב זכוכית או מתכת גדולה, להכות חלבונים ביצה עד קצף. בהדרגה להוסיף 1/2 כוס סוכר נשאר, ממשיך להכות עד הלבנים יוצרים פסגות נוקשות. מקפלים חלבונים ביצה לתוך תערובת שוקולד מקורר.
מורחים לתוך קונכיה אפויה וצוננים לפחות 2 שעות, או עד המשרד.