עוגת שקדים אמרטו פאונד
מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? למתכון צמחוני זה יש 632 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 32 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %8 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 12 מנות. גשו לסופר וקנו מים, סוכר, קמח זהב ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 3 שעות. נסו אמרטו-עוגת שקדים פאונד, עוגת משמש שקדים עם אמרטו, ו עוגת לירה אמרטו (מתכונים דומים).
הוראות
תנור חום כדי 163°. גריז 12 כוס מחבת עוגת צינור מחורץ עם התקצרות; קמח קל.
מפזרים שקדים בתחתית המחבת.
בקערה גדולה, לנצח 1 1/4 כוסות חמאה גבינת שמנת עם מיקסר חשמלי על מהירות בינונית עד שמנת. בהדרגה להוסיף 2 1/2 כוסות סוכר, להכות עד אור ורך.
להוסיף 3 כפות אמרטו ווניל, מכות רק עד מעורבב. בהדרגה להוסיף קמח, מכה על מהירות נמוכה רק עד מעורבב.
להוסיף ביצים, אחד בכל פעם, מכות רק עד מעורבב לאחר כל תוספת.
יוצקים את הבלילה מעל שקדים במחבת.
אופים 1 שעה 5 דקות עד 1 שעה 10 דקות או עד שקיסם שיניים מוכנס במרכז יוצא נקי.
במהלך 10 הדקות האחרונות של אפייה, לערבב זיגוג מרכיבים בסיר 1-ליטר.
חום לרתיחה מעל חום בינוני, ערבוב לעתים קרובות. להפחית את החום בינוני נמוך; לבשל 3 דקות, ערבוב כל הזמן.
בהדרגה כפית זיגוג חם על עוגה, ומאפשר לו לספוג לתוך עוגה לאחר כל תוספת. מגניב לחלוטין במחבת על מתלה קירור, על 1 שעה 30 דקות.