עוגת שקדים אפרסק מנומרת
הכנת המנה לוקחת כ 2 שעות ו -30 דקות. גשו לסופר וקנו שקדים חתוכים, חמאה, סוכר חום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו עוגיות אפרסק מנופחות, Frandied אפרסק Parfaits, ו עוגת משמש-אפרסק Brandied (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים שקדים, קמח, חמאה וסוכר במעבד מזון ודופק עד שהתערובת מתפוררת, 8 עד 10 פולסים קצרים. תוך כדי המשך הדופק, מוסיפים את הברנדי, 1 כף בכל פעם, ואז המים עד שהבצק מתחיל ליצור כדור.
העברה לגיליון פלסטיק לעטוף ולחץ לתוך דיסק עבה 1/4 אינץ'. לעטוף בחוזקה ומקרר לפחות 1 שעה.
התאם מתלה תנור למצב מרכז וחימם מראש תנור ל 177°.
הסר בצק מהמקרר. באמצעות מערוך, לגלגל בצק לתוך מעגל בערך 12 אינץ ' בקוטר.
להעביר צלחת בור וקצוות לקצץ. קו עם נייר כסף, למלא עם משקולות עוגה, ואופים קרום ריק עד חום זהוב, על 10 דקות.
הסר מהתנור, הסר משקולות, והנח בצד.
למילוי: בעוד צמרמורות קרום עוגה, לשלב אפרסקים פרוסים וברנדי בקערה בינונית. כסה ותן לשבת לפחות 30 דקות.
הסר מן החום ומערבבים סוכר חום, קמח, תמצית שקדים עד בשילוב. אפשר ציפוי להתקרר עד מתפורר, על 15 דקות.
בשורה התחתונה של קרום העוגה עם שקדים חתוכים.
יוצקים אפרסקים ספוגי ברנדי בקרום המוכן על שכבת השקדים ומפיצים תערובת סוכר חום מתפורר על גבי.
אופים עד ציפוי זהוב חום, על 1 שעה.