עוגת שקדים פאונד עם רוטב דובדבנים
צריך קינוח צמחוני? עוגת שקדים פאונד עם רוטב דובדבנים יכול להיות מתכון מדהים ששווה לנסות. והוא יספק כ 16 מנות. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה עד 9 גר' של חלבון, 31 גרם של שומן, וסך הכל 466 קלוריות. למתכון הזה מבטי קרוקר יש 16 מעריצים. גשו לסופר וקנו ביצים, מלח, קורנפלור ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 3 שעות ו-45 דקות. נסו עוגת שקדים ריקוטה פאונד עם קומפוט ברי, לבבות פאונד עוגה עם רוטב דובדבנים, ו עוגת וניל שקדים פאונד עם רוטב תותים קל (מתכונים דומים).
הוראות
תנור חום עד 350°f. תחתית גריז בצד של מחבת עוגת צינור מחורץ 12 כוס עם התקצרות; קמח קל.
מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון; להפריש.
בקערה גדולה, לנצח 1 1/3 כוסות סוכר מגורען, חמאה, שמן וביצים עם מיקסר חשמלי במהירות נמוכה 30 שניות, גירוד קערה כל הזמן. הכה במהירות גבוהה 5 דקות, גירוד קערה מדי פעם. הכה בתערובת קמח, חלב ומאפה מילוי במהירות נמוכה עד מעורבב.
אופים 55 עד 65 דקות או עד שקיסם שיניים מוכנס במרכז העוגה יוצא נקי. מגניב 20 דקות; להסיר מחבת מתלה חוט. מגניב לגמרי, בערך 2 שעות.
בינתיים, בסיר 2 ליטר, לבשל את כל המרכיבים רוטב דובדבן ברי על אש בינונית גבוהה, ערבוב מדי פעם, עד חמוציות פופ תערובת רותחים מתעבה מעט. חנות מכוסה במקרר.
בקערה קטנה מקוררת, לנצח את כל המרכיבים מוקצף מוקצף עם מיקסר חשמלי על מהירות גבוהה עד פסגות נוקשות טופס.
מגישים עוגה עם קצפת ורוטב חם.