עוגת תפוזים, שקדים ורימון
פריפל כתום, שקדים ורימון ללא גלוטן קינוח. והוא מתאים להגשה ל 1 מנות סועדים.. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 46 גרם חלבון 92 גרם של שומן, וסך הכל 2408 קלוריות. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, מתכון זה אופייני למטבח הסקוטי. אם יש לכם grand marnier, יוגורט וניל יווני, דבש, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. מתכונים דומים: עוגת אגוז ושקד עם קומפוט כתום-רימון, עוגת שקדים תפוזים ללא גלוטן עם מיץ רימון פום, ו עוגת יוגורט עם רימון, אגס, ותאריכים.
הוראות
חותכים למעלה ולמטה את תפוז אחד. הגדר אותו על קצה. באמצעות סכין גדולה וחדה, חותכים את הקליפה, הדקיק והממברנה העוטפת את הפרי, מלמעלה למטה.
הסר קטעים: מיץ מילואים. חזור עם הדר שנותר.
מערבבים מיצי פירות, מוסיפים מספיק מיץ תפוזים לסך 2 כוסות.
הכן ג ' לטין: בסיר קטן, לחמם מיץ 1 1/2 כוסות לרתיחה חשופה. בינתיים, מפזרים ג ' לטין על מיץ שנותר; לאפשר לרכך 2 דקות.
יוצקים מיץ רותח על תערובת ג ' לטין; להקציף להתמוסס. מקררים כדי להתקרר מעט.
חותכים עוגה לפרוסות 1 1/2 אינץ'; מורחים על תבנית אפייה. טוסט עד יבש, פונה פעם אחת (20 דקות בסך הכל). מגניב.
להתחיל קצת: לכסות את החלק התחתון של קערת זכוכית עם פרוסות עוגה (חתיכות חיתוך כדי להתאים).
מפזרים עם אמרטו וליקר כתום.
שכבת מקטעים כתומים מעל עוגה.
יוצקים בתערובת ג ' לטין; מכסים את הקערה בניילון נצמד. להכניס למקרר עד ג ' לטין מוגדר לחלוטין (8 שעות עד לילה).
יוצקים פודינג מעל טריפל. לפני ההגשה, לנצח קרם עד פסגות רכות טופס.
מוסיפים דבש ותמצית שקדים; להמשיך להכות רק עד הקרם מחזיק צורה. מקפלים ביוגורט. גוש על טריפל.