עוגת תפוחים-חמוציות
מתאים ל-15 מנות. מנה זו מכילה כ 2 גר' של חלבון, 8 גרם של שומן, וסך הכל 166 קלוריות. לכי לחנות וקחי חמוציות, וניל, סוכר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 15 דקות. מתכונים דומים: חטיפי עוגת חמאת תפוחים, עוגת תפוחים לחמניות קינמון, ו עוגת תפוחים סופגניות אפויות.
הוראות
הביאו חמוציות, מים ו-6 כפות. סוכר להרתיח בסיר קטן על חום בינוני גבוה; מבשלים על חום נמוך 8 עד 10 דקות. או עד מעט מעובה, ערבוב מדי פעם. מגניב במקצת.
מניחים קרום עוגה בצלחת פאי 9 אינץ', קצה קפלים לפי הצורך כדי להתאים. מקציפים גבינת שמנת, 1/4 כוס של הסוכר הנותר, ביצה ווניל בקערה עם מיקסר עד מעורבב; להפיץ על החלק התחתון של הקרום. מכסים ברוטב חמוציות.
לקלף תפוחים; לחתוך לשניים.
מניחים תפוחים, לחתוך צדדים למטה, על חיתוך הלוח; לחתוך לפרוסות דקות, להיזהר לא לחתוך את כל הדרך דרך תפוח כדי לשמור על כל הפרוסות עבור כל תפוח חצי שלם. סדר על רוטב חמוציות.
שלב קינמון הנותרים 2 כף. סוכר; מפזרים על תפוחים.
אופים 28 עד 30 דקות. או עד תפוחים רכים קצה הקרום הוא חום זהוב.