עוגת תפוחים עבה עם ציפוי חמאה משחימה
עוגת תפוחים עבה עם ציפוי חמאה משחימה הוא צמחוני קינוח. מתכון זה מספק 16 מנות. עם 489 קלוריות, 4 גר' של חלבון, ו 23 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 3 שעות. אם יש לכם וניל, חמאה, אגוזי מלך, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכונים דומים: מוקה-עוגת תפוחים עם ציפוי חמאה משחימה, עוגת גזר עם ציפוי חמאה משחימה, ו עוגת חמאה קלה עם ציפוי חמאה משחימה.
הוראות
תנור חום עד 177°. תרסיס 12 כוס מחבת עוגת צינור מחורץ עם תרסיס אפייה עם קמח.
בקערה גדולה, לנצח 1 כוס חמאה ואת הסוכר מגורען עם מיקסר חשמלי במהירות בינונית עד אור ורך. הכה בביצים, אחד בכל פעם, עד מעורבב. מערבבים 1/2 כפית וניל. מערבבים בקמח, סודה לשתיה, מלח וקינמון. מערבבים תפוחים ואגוזים. כף למחבת.
אופים 50 עד 65 דקות או עד שקיסם שיניים מוכנס במרכז העוגה יוצא נקי. מגניב 10 דקות.
הסר מחבת למתלה קירור. מגניב לחלוטין, על 1 שעה 30 דקות.
בסיר 2 ליטר, לחמם 1/2 כוס חמאה על חום בינוני, ערבוב כל הזמן, עד חום זהוב. בהדרגה להכות אבקת סוכר עם כפית. מערבבים ב 1 כפית וניל וחלב מספיק עד ציפוי חלק ורצוי להפיץ עקביות. בנדיבות להפיץ ציפוי מעל חלקית למטה בצד של עוגה. כדי לשרת, לחתוך עוגה עם סכין משונן.