עוף צלוי בחלב-פלפל ונענע
מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, יש בו בסה"כ : 27 קלוריות, 0 גר' של חלבון, ו 2g של שומן למנה. והוא יספק כ 30 מנות. המתכון הזה מכסה %1 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לך פתיתי פלפל חלב, חמאה, בצל, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. הציון הזה לא כל כך יוצא מן הכלל. מתכונים דומים: עוף צלוי בחלב-פלפל ונענע, פלפל חאלב-חזיר צלוי עם שאלוט ויניגרט, ו פלפל חאלב-חזיר צלוי עם שאלוט ויניגרט.
הוראות
בקערה בינונית, לזרוק את הבצל, שמן זית ואת 2 כפיות של מנטה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
בקערה קטנה, מחית את החמאה עם השום, בצל ירוק, פלפל חלב, גרידת לימון ואת 1 1/2 כפות הנותרים של מנטה; העונה עם מלח. לשפשף את החמאה מתובלת באופן שווה מתחת לעור של העוף. לקשור את הרגליים יחד עם חוט מטבח ולהגדיר את העוף במחבת צלייה בינונית.
מתבלים את העוף במלח ופלפל שחור וצולים במשך 20 דקות.
מוסיפים את הבצל למחבת, מפחיתים את התנור ל-375 וצולים במשך 20 דקות. לסחוט את טריזי לימון על העוף ולהוסיף למחבת. צלוי במשך 35 דקות יותר, צלי, עד מדחום קריאה מיידית מוכנס ב רושמי הירך 16
מעבירים את העוף לפני השטח.
להחזיר את המחבת עם בצל ולימון לתנור; צלי במשך 10 דקות.
הסר את המיתר וגלף את העוף.
מגישים עם הבצלים, פרוסות לימון ומיצי פאן.