עוף צלוי עם זיגוג דבש ולימון
מתכון זה מן המתכונים פשוט דורש לימון, כמה זרדים של טימין, שמן זית כתית מעולה, ודבש. עם כפית ציון של 0%, צלחת זו היא רעה מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן). מתכונים דומים: עוף צלוי מזוגג עם דבש ולימון, עוף צלוי מזוגג עם דבש ולימון, ו עוף בלימון מזוגג בדבש.
הוראות
להשרות את העוף: לשפשף את העוף עם כשני כפיות מלח כשר, סביב פני השטח של העוף.
מניחים את מיץ הלימון ואת העוף כולו בשקית פלסטיק resealable (כמו שקית מקפיא גדולה). אטמו את השקית והזיזו את מיץ הלימון כך שהוא יצפה את העוף.
מניחים את העוף בשקית בקערה, כך שאם התיק דולף, זה לא ידלוף על כל המקרר שלך, ולהירגע במשך 2 שעות או לילה. סובב את העוף מדי פעם כך שכל הצדדים נשארים מצופים במיץ לימון.
מייבשים את העוף, משפשפים בשמן זית, מפזרים מלח ופלפל, מוסיפים עשבי תיבול ופלחי לימון: מחממים את התנור ל-400 ° F (205°C) עם מתלה לתנור הממוקם בשליש התחתון של התנור.
הסר את העוף מהמקרר ולקחת אותו מתוך שקית המרינדה (להשליך את המרינדה).
ללטף את העוף יבש עם מגבות נייר. לשפשף שמן זית על כל החלק החיצוני של העוף.
מפזרים בכל רחבי עם מלח ופלפל, כולל החלל.
מניחים זרזי קורנית ופלחי לימון לתוך החלל.
מניחים את העוף על מתלה מעל מחבת קלייה רדודה (אנו ממליצים על מתלה כדי לעזור למחזור החום סביב העוף). צולים במשך 20 דקות ב-400°F (205°C), ואז מורידים את החום ל-350°F (175°C). צלוי לעוד 45 דקות.
בעוד העוף צלוי, מחממים את הדבש בקערה במיקרוגל או בסיר קטן כדי להקל על המברשת.
לאחר העוף צלוי ב 177° (175°C) במשך 45 דקות, להשתמש במברשת מאפה כדי בנדיבות לצחצח את החלק העליון ואת הצדדים של העוף בכל רחבי עם דבש.
צלוי לעוד 10 עד 15 דקות ב 177° (175°C) עד מדחום קריאה מיידית קורא160 (71°C) עבור השד ו170 (77°C) עבור הירך, או כאשר סכין חדה מוכנס לתוך השד והירך משחרר מיצים כי לרוץ ברור, לא ורוד.
הדבש יישרף אם יהיה חם מדי, אז שימו לב לתרנגולת בשלב הזה. אם העור נעשה כהה מדי והעוף עדיין לא נעשה, אוהל רופף את העוף עם חתיכת נייר אלומיניום.
מברישים את העוף עם דבש עוד פעם אחת לפני שמוציאים אותו מהתנור.
מוציאים את העוף מהתנור ומעבירים ללוח חיתוך. אוהל עם רדיד לנוח במשך 15 דקות.
הפוך רוטב עם טפטוף: לגרד את הטפטוף מהמחבת צלייה עם מרית מתכת.
יוצקים את מיצי המחבת ואת טפטוף לתוך סיר קטן. אם יש חתיכות מושחרות מדבש שרוף, להסיר אותם. כפית את כל אבל כף שומן.
אם אתה רוצה לעבות את המיצים עבור רוטב, ליצור תרחיף עם כפית של קורנפלור או קמח כף מים.
מוסיף את slurry לטפטופים, חום ומערבבים עד מעובה. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מגישים את העוף עם מיצי פאן או רוטב מעובה.