פאי שזיפים
פאי שזיפים עשוי להיות בדיוק הקינוח שאתם מחפשים. שומרים על הגזרה שלכם? מתכון צמחוני זה, המבוסס על חלבון ואובו, מכיל 241 קלוריות , 3 גרם חלבון ו -7 גרם שומן למנה. תמורת 62 סנט למנה , מתכון זה מכסה 5% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מספיק ל-10 מנות. מתכון זה מ-Allrecipes דורש אבקת אפייה, קמח, מלח וחמאה. אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. מההכנה ועד להצלחת, המתכון אורך כשעה וחצי . בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון לא כל כך יוצא דופן של 26% . מתכונים דומים: עוגת שזיפים שקדים עם קרם פרש , עוגת שזיפים סוכר כחול ועוגת שזיפים טריים .
הוראות
מחממים תנור ל-375 מעלות פרנהייט (190 מעלות צלזיוס).
להכנת הבצק: בקערה גדולה מערבבים 3 כוסות קמח, 3/4 כוסות סוכר לבן, אבקת אפייה ו-1/8 כפית מלח.
מערבבים היטב, לאחר מכן חותכים פנימה 2/3 כוס חמאה או מרגרינה בעזרת בלנדר, עד שהחתיכות בגודל של אפונה קטנה. מוסיפים ביצים, תמצית וניל, חלב וגרידת לימון.
מערבבים רק עד שכל החומרים מתאחדים. נותנים לבצק לנוח במקרר.
להכנת ציפוי שטרויזל: בקערה בינונית ערבבו 1/2 כוס קמח, סוכר חום, 1/2 כפית קינמון, 1/4 כפית מלח, אגוזים קצוצים וגרידת לימון מגוררת. ערבבו את החמאה או המרגרינה בעזרת האצבעות עד שכל המרכיבים מתאחדים היטב. הניחו בצד.
מניחים פירות מגולענים ופרוסים בקערה גדולה. בקערה קטנה, מערבבים את יתרת הסוכר, הקמח, הקינמון ואגוז המוסקט עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים על הפירות ומערבבים בעדינות עד שכל הפירות מצופים באופן שווה.
לרדד את קלתית הפאי ולהניח בתבנית פאי בקוטר 23 ס"מ. לחתוך ולקפל את הקצוות, לאחר מכן למזוג את מלית הפירות. לכסות את הפירות באופן שווה בציפוי שטרויזל ולאפות בתנור שחומם מראש במשך 45 עד 55 דקות.
מגישים חם, או בטמפרטורת החדר.