קושימומחה
מוכן ב1 ש, 30 דק.
מנות8
ציון בריאות30
מגזין

פאייה

פאייה
פאייה עשויה להיות מתכון טוב להרחבת תיבת מתכוני המנה העיקרית שלך. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ-40 גרם חלבון, 34 גרם שומן ובסך הכל 792 קלוריות. מתכון ואינו מכיל גלוטן, וללא חלב מגיש 8 ומחירו 2.46$ למנה. גשו לסופר וקנו רוזמרין, פפריקה, מלח כשר ועוד מספר מצרכים להכנתם היום. 97 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. מתכון זה אופייני למטבח האירופי. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-30 דקות. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון מדהים של 91%. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו פאייה מיקסטה במחבת (פאייה עם פירות ים ובשר), פאייה מיקסטה (פאייה עם פירות ים ובשר), ומחבת פאייה מיקסטה (פאייה עם פירות ים ובשר).

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
ציוד מיוחד: מתנע ארובה, עיתון, שמן צמחי ו-4 פאונד פחם טבעי, מחבת פאייה מפלדת פחמן בגודל 15 אינץ'
מרכיבים שתצטרך
חוטי זעפרןחוטי זעפרן
ציוד שתשתמש בו
3 כוסות אורז קצר או בינוני3 כוסות אורז קצר או בינוני
3
מפזרים 4 עד 5 חתיכות עיתון בשמן צמחי ומניחים בתחתית פתח ארובת פחמים. ממלאים את הארובה במחצית מהפחם ומדליקים את העיתון.
מרכיבים שתצטרך
אורז קצר או בינוניאורז קצר או בינוני
4
כאשר הפחמים מכוסים קלות באפר אפור, יוצקים בזהירות על הרשת התחתונה של גריל קומקום ומפזרים באופן שווה. משטחים את הפחם הלא מואר שנותר, ומפזרים בצורה אחידה כדי לא לחנוק את הפחם המואר. מכניסים את הרשת השנייה לקומקום ומכסים עד לבישול.
מרכיבים שתצטרך
3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
5
בינתיים, חצו את העגבניות בחצי והוציאו את הגרעינים למסננת דקה המונחת מעל קערה קטנה כדי לתפוס את המיץ. מגררים את חצאי הזרעים בצד החור הגדול של פומפיה קופסה וזורקים את הקליפות.
מרכיבים שתצטרך
3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
פומפיה תיבתפומפיה תיבת
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
6
מערבבים את המיץ השמור והעגבנייה המגוררת ומניחים בצד.
מרכיבים שתצטרך
1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות
תלתלי שוקולד לבן לאפייהתלתלי שוקולד לבן לאפייה
7
מחממים את מרק העוף בקומקום או בסיר 4 ליטר על אש גבוהה עד שהוא מגיע ל-200 מעלות F.
מרכיבים שתצטרך
שעועית מטוגנת מחדש, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחהשעועית מטוגנת מחדש, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
8
מסירים את המרק מהאש ומכסים כדי לשמור על חום.
מרכיבים שתצטרך
סזון גויה עם כוסברה ואנאטוסזון גויה עם כוסברה ואנאטו
9
מערבבים את האורז, הזעפרן, הרוזמרין, 1 כפית מהמלח והפפריקה בקערת ערבוב קטנה.
מרכיבים שתצטרך
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
נוזל-אונקיות מים טרייםנוזל-אונקיות מים טריים
זעפרןזעפרן
אפונה גויה®אפונה גויה®
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
סוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M'sסוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M's
10
מחממים את שמן הזית במחבת הפאייה על הגריל המוכן. מתבלים את העוף מכל הצדדים ב-2 כפיות המלח הנותרות. לאחר ששמן הזית מנצנץ, מוסיפים את העוף ומבשלים עד להזהבה משני הצדדים, כ-5 עד 6 דקות לכל צד. מעבירים את העוף לשוליים החיצוניים של התבנית.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
סמבל (משחת צ'ילי שום)סמבל (משחת צ'ילי שום)
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
11
מוסיפים את השעועית הירוקה, הפלפל האדום, הפלפל הירוק והשום למרכז המחבת ומבשלים עד שהם מתחילים להתרכך ולהכהות בצבע, כ-2 עד 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס גבינת פפר ג'ק מגוררת, מחולקת3/4 כוס גבינת פפר ג'ק מגוררת, מחולקת
8 טורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממות8 טורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממות
בצלצל שאלוט, פרוס דק לחצאי ירחבצלצל שאלוט, פרוס דק לחצאי ירח
שום גויה®שום גויה®
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
12
מוסיפים את העגבניות והמיץ שלהן ומבשלים עד שרוב הנוזלים מתפוגגים והעגבניות מסמיכות ומתכהות, כ-4 עד 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות
תלתלי שוקולד לבן לאפייהתלתלי שוקולד לבן לאפייה
13
מוסיפים את תערובת האורז למרכז המחבת ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במשך דקה.
מרכיבים שתצטרך
אפונה גויה®אפונה גויה®
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
14
מחלקים מחדש את נתחי העוף על גבי האורז.
מרכיבים שתצטרך
צ'יפס טורטיה בטעם לייםצ'יפס טורטיה בטעם ליים
אפונה גויה®אפונה גויה®
15
מוסיפים 4 כוסות ממרק העוף החם ומערבבים לפיזור שווה של האורז במחבת, מוודאים שכל האורז שקוע לחלוטין בנוזל. מנקודה זו ואילך אין לערבב את הפאייה. לאחר 8 עד 9 דקות, כאשר כל הנוזלים נספגים והאורז נראה יבש, מוסיפים עוד 4 כוסות מרק. ממשיכים לבשל ללא ערבוב, עד שהנוזל נספג, כ-8 עד 9 דקות. האורז צריך להיות יציב לביס ולגרגרים יש נקודה לבנה קטנטנה במרכז.
מרכיבים שתצטרך
סזון גויה עם כוסברה ואנאטוסזון גויה עם כוסברה ואנאטו
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
אפונה גויה®אפונה גויה®
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
16
מוסיפים את כוס המרק הנותרת לפי הצורך, עד שהאורז מוכן. שימו לב למדורה כדי לוודא שהיא מתחממת בצורה אחידה והתאם את המחבת כדי למנוע בישול לא אחיד.
מרכיבים שתצטרך
סזון גויה עם כוסברה ואנאטוסזון גויה עם כוסברה ואנאטו
אפונה גויה®אפונה גויה®
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
17
מסירים את המחבת מהאש, מכסים במגבת ומניחים 15 דקות לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
תהתה
ציוד שתשתמש בו
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשהסופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי

יין מומלץ: Tempranillo, Grenache, אלברינו

פאלן בתפריט? נסה להתאים עם טמפרניו, גרנאש ואלברינו. כאשר משלבים יין עם מאכלים ספרדיים, מדוע שלא תפעל לפי הכלל 'מה שגדל ביחד הולך ביחד'? אנו ממליצים על אלבריניו ליין לבן ועל גרנאצ'ן וטמפרניו לאדום. יין אחד שתוכלו לנסות הוא פינו נואר ויליאמס סליאם עמק הנהר הרוסי. יש לו 4.9 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-110 דולר.
ויליאמס סליאם עמק הנהר הרוסי פינו נואר
ויליאמס סליאם עמק הנהר הרוסי פינו נואר
נראה כי ניחוחות דובדבן אדום, תות שדה וניחוחות עלי ורדים דהויים שרים ברשימה העליונה בהצעה המפתה הזו. רמזים של שורש סלק, עשבי תיבול יבשים ותבליני עץ מציעים כמה תווי בס להשלמת הסוויטה התזמורתית הנהדרת הזו. עם אוויר, הניחוחות מתעצמים עם תווים של דובדבן מורלו. החך צפוף מאוד בכניסה עם פס חזק של מינרליות עד לסיום. הטאנינים בעלי גרגירים עדינים במיוחד ומזכירים תה ציילון. הפינו נואר של עמק הנהר הרוסי 2015 הוא קלאסי, ומדגיש את האלגנטיות והעוצמה של אזור גידול נהדר באמת. הפינו נואר עבור תערובת זו נלקח בעיקר מכרם דרייק אסטייט שלנו, ומ-Williams Selyem Estate Vineyard.