פורטובלו ותרד בולונז דורש סביב 1 שעה ו 45 דקות מתחילתו ועד סופו. המתכון הזה מכסה %46 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת של מנה זו מכילה בערך 36 גרם חלבון, 30 גרם שומן, ובסך הכל 908 קלוריות. מתכון זה משמש 4. אם יש לכם מלח ופלפל, שמן זית, גבינת פקורינו-רומנו ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זה עובד טוב כמו רוטב יקר. 1 אדם התרשמו מתכון זה. זה הביא לך על ידי אוכלרשת. עם כפית ציון 74%, המנה הזו די טובה. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים האלה: טורקיה ותרד בולונז, לזניה בולונז עם תרד, ו פורטובלו-סלט תרד.
הוראות
1
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
2
מניחים את הפטריות המיובשות בסיר קטן ומכסים במים או בציר עוף. מביאים לרתיחה, ואז להפחית את החום נמוך תלול.
מרכיבים שתצטרך
פטריות מיובשות
(הוציאו כבד וצוואר)
פטרוזיליה, קלופה וחתוכה לקוביות של 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
3
מחממים סיר כבד על אש בינונית עד בינונית-גבוהה עם 2 סיבובים של המחבת שמן זית כתית מעולה. כשהוא חם, מוסיפים את החמאה וממיסים לשמן ואז מוסיפים פורטבלות. לאחר 6 דקות מוסיפים את הבצל, הגזר, הסלרי, השום ועלה הדפנה.
קולים עד שהם רכים, 15 דקות, ואז מפרידים ומוסיפים תרד. מתבלים את תערובת התרד במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים 1 דקה. נטפל ביין.
מרכיבים שתצטרך
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
כפית אחת של אורגנו מיובש, שליש כף יד מלאה
עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
ועוד 2 כפות מי קרח
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
5
מוציאים את הפטריות המיובשות מהנוזל. קוצצים את הפטריות ומערבבים לרוטב.
מרכיבים שתצטרך
1 חציל, קלוף וחתוך לרצועות
4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
6
מוסיפים את הנוזל השריה, שומרים את הכפות האחרונות מכיוון שכל חצץ על הפטריות יתייצב בתחתית. מערבבים פנימה את החלב. מבשלים על אש נמוכה 20 דקות. מצננים לחלוטין ומאחסנים לארוחת איפור מראש.
מרכיבים שתצטרך
1 חציל, קלוף וחתוך לרצועות
3/4 כוס ועוד 2 כפות חלב מאודה
7
מחממים את המנה על אש בינונית.
8
מוסיפים מעט ציר או חלב כדי לשחרר את הרוטב שוב.
מרכיבים שתצטרך
4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
3/4 כוס ועוד 2 כפות חלב מאודה
9
מביאים לרתיחה סיר מים גדול, ממליחים את המים ומבשלים את הפסטה לאל דנטה.