פירה שום קורני
פירה תפוחי אדמה קורני עם שום לוקח בערך שעה וחצי מתחילתו ועד סופו. מנה אחת מכילה 414 קלוריות , 9 גרם חלבון ו -25 גרם שומן . תמורת $1.03 למנה , תקבלו תוספת ל-8 סועדים. למתכון הזה מ-Taste of Home יש מעריץ אחד. זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על תזונה צמחונית ללא גלוטן ולקטו-אובו . זה יהיה להיט באירוע חג ההודיה שלכם. אם יש לכם חמאה, פטרוזיליה, בצל ירוק וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. עם ציון ספוגי של 42% , מנה זו טובה. מתכונים דומים: פירה תפוחי אדמה דל שומן עם שום , פירה תפוחי אדמה עם שום, מרווה וגבינת עיזים, שוקי טלה מבושלות ברוזמרין ופירה תפוחי אדמה קל עם שום .
הוראות
הסירו את הקליפה החיצונית הניירית מהשום (אין לקלף או להפריד את השיניים).
מרחו בשמן. עטפו בנייר כסף עבה.
אפו ב-220 מעלות צלזיוס במשך 30-35 דקות או עד שהבצק מתרכך. קררו במשך 10-15 דקות.
חותכים את ראש השום, ומשאירים את קצה השורש שלם. סוחטים את השום המרוכך לקערה גדולה; מניחים בצד.
מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש; מכסים ומבשלים במשך 15-20 דקות או עד שהם רכים.
מוסיפים את החמאה, השמנת החמוצה, החלב והפטרוזיליה; מועכים. מערבבים פנימה את הבצל, התירס, המלח והפלפל.
מניחים בעזרת כף את התבנית לתבנית אפייה משומנת בגודל 28 x 18 ס"מ.
אופים, ללא מכסה, בחום של 175 מעלות צלזיוס במשך 25 דקות או עד שהמאפה מתחמם היטב.