פיתות טלה ברוטב לימון נענע
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. לכו לחנות ותביאו פלפלים קלויים מבקבוקים, פיתות, נענע ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. מתכונים דומים: פיטות כבש עם מלפפון צזיקי מנטה, פיטות כבש עם עגבניות, בצל ירוק ורוטב יוגורט מנטה, ו קציצות כבש מתובלות ברוטב לימון נענע יוגורט.
הוראות
כדי להכין רוטב, לשלב את 5 החומרים הראשונים בקערה קטנה; לכסות ולצנן עד מוכן לשרת.
כדי להכין כריכים, לחמם מחבת nonstick גדולה מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים כבש ובשר למחבת; מבשלים 5 דקות או עד השחמה, ערבוב להתפורר.
לנקז היטב, ולהניח בצד. נגב מחבת עם מגבת נייר.
מעיל קל את המחבת עם ספריי בישול; לחזור לחום.
מוסיפים בצל; מטגנים 3 דקות או עד מכרז. מערבבים בתערובת בשר, קורנית, כמון טחון, 1/4 מלח כפית, פלפל אדום כתוש, ושום. להפחית את החום נמוך; לבשל במשך 2 דקות, ערבוב מדי פעם.
הסר מהחום; מערבבים פטרוזיליה. ממלאים כל פיתה חצי עם תערובת כבש 1/4 כוס, 2 מלפפונים כפות, על 1 כף פלפלים קלויים, ועל 1 רוטב כף.