פלאן כתום
פלאן כתום נטול גלוטן, וללא לקטוז קינוח. מתאים ל-8 מנות. מנה אחת מכילה עד 6 גר' של חלבון, 7 גרם של שומן, וסך הכל 229 קלוריות. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 5 שעות. מתכון זה אופייני למטבח האירופי. אם יש לכם חלב שקדים, מלח, מי פרחים כתומים, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו פלאן כתום, מתכון פלאן כתום, ו פלאן כתום-קפה (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 325°f עם מתלה באמצע.
מביאים מים וסוכר 1/2 כוס לרתיחה בסיר כבד קטן על חום בינוני, ערבוב עד הסוכר מומס, ולאחר מכן לשטוף את כל גבישי סוכר מצד המחבת עם מברשת מאפה טבול במים קרים. מרתיחים, ללא ערבוב, מחבת מתערבלת מדי פעם כך צבעי קרמל באופן שווה, עד ענבר כהה. מיד לשפוך קרמל לתבנית אפייה ולהטות לתחתית המעיל (המנה תהיה חמה). מגניב עד מוקשה, 10 עד 15 דקות.
לטאטא יחד מרכיבים שנותרו, כולל הנותרים 3/4 כוס סוכר (או להתמזג בבלנדר).
אופים באמבט מים עד פודינג מוגדר 3 אינץ ' מקצה אבל עדיין מתנדנד במרכז, 1 עד 1 1/2 שעות.
להעביר פלאן בצלחת כדי מגניב לחלוטין, כ 40 דקות (פלאן ימשיך להגדיר כפי שהוא מתקרר). צמרמורת עד קר, לפחות 8 שעות.
כדי unmold פלאן, להפעיל סכין דק סביב קצה המנה, ולאחר מכן לטבול צלחת בקצרה (כ 20 שניות) במחבת של מים חמים מאוד. הפוך מגש גדול עם שפה על צלחת אפייה, ולאחר מכן להפוך במהירות להפוך פלאן על מגש (קרמל יהיה לשפוך החוצה מעל ומסביב פלאן).
בואו לעמוד בטמפרטורת החדר 30 דקות לפני ההגשה.
פלאן יכול להיות מקורר עד 1 יום (לפני חשיפה).